Τροχοί & TIR

Διαγραφή Αδειών Κυκλοφορίας οχημάτων που καταστράφηκαν

Επιβατικά οχήματα ιδιωτικής χρήσης (ΕΙΧ), ανεξαρτήτως κυβισμού, και φορτηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης (ΦΙΧ) κατηγορίας Ν1 (μέχρι 3,5 τόνους), που υπέστησαν καταστροφή ή ολοσχερή αχρήστευση εξαιτίας τ
Δευτέρα 09/10/2023 - 14:46
Κοινοποίηση στα Social Media

Επιβατικά οχήματα ιδιωτικής χρήσης (ΕΙΧ), ανεξαρτήτως κυβισμού, και φορτηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης (ΦΙΧ) κατηγορίας Ν1 (μέχρι 3,5 τόνους), που υπέστησαν καταστροφή ή ολοσχερή αχρήστευση εξαιτίας της κακοκαιρίας «Daniel» δύνανται εντός χρονικού διαστήματος έξι (6) μηνών, να διαγραφούν από το Μητρώο Αδειών Κυκλοφορίας Οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, χωρίς την προσκόμιση πιστοποιητικού καταστροφής του οχήματος από σύστημα εναλλακτικής του π.δ. 116/2004 (Α’ 81) και χωρίς την καταβολή οποιουδήποτε τέλους διαγραφής.

Η σχετική αίτηση, στην οποία αναγράφεται ο λόγος για τον οποίο ζητείται η οριστική διαγραφή του οχήματος, υποβάλλεται από τον κύριο του οχήματος σε οποιαδήποτε Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών των πληγεισών Περιφερειακών Ενοτήτων, συνοδευόμενη από βεβαίωση του οικείου Δήμου από την οποία προκύπτει η μόνιμη ή η παραθεριστική κατοικία του αιτούντα στις υπόψη περιοχές ή πιστοποιείται ότι στην περιοχή αυτή ο αιτών αποδεδειγμένα ασκεί μόνιμη ή πρόσκαιρη εργασιακή ή επαγγελματική απασχόληση. 

Εάν δεν συντρέχει περίπτωση σύμφωνα με τα ανωτέρω, υποβάλλεται βεβαίωση της ασφαλιστικής εταιρείας στην οποία είναι ασφαλισμένο το όχημα, σχετικά με την ολοσχερή καταστροφή ή αχρήστευσή του λόγω των πλημμυρών. Οι πινακίδες του οχήματος και η άδεια κυκλοφορίας παραδίδονται μαζί με την αίτηση, εφόσον υπάρχουν, διαφορετικά προσκομίζεται υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος περί απώλειάς τους. Αίτηση διαγραφής μπορούν να υποβάλουν και συγγενείς πρώτου βαθμού, η συγγένεια των οποίων αποδεικνύεται με πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, και σε κάθε περίπτωση οι κληρονόμοι μετά τη δήλωση αποδοχής της κληρονομίας για τα κληρονομηθέντα οχήματα. Στον αιτούντα χορηγείται βεβαίωση διαγραφής με ημερομηνία αυτή κατά την οποία συνέβη το γεγονός εξαιτίας του οποίου καταστράφηκε ή αχρηστεύθηκε το όχημά του.

Σημειώνεται ότι η παραπάνω δυνατότητα αφορά οχήματα που καταστράφηκαν στις παρακάτω περιοχές:

α) Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων, Καρδίτσας, Μαγνησίας και Σποράδων β) Δήμο Λαρισαίων, Φαρσάλων, Τεμπών, Κιλελέρ και Αγιάς της Π.Ε. Λάρισας, γ) Δήμοι Λαμιέων, Στυλίδας, Δομοκού και Δημοτική Ενότητα Ελάτειας του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας της Π.Ε. Φθιώτιδας, δ) Δήμος Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας, Δημοτικές Ενότητες Ιστιαίας, Αιδηψού, Αρτεμισίου, και Ωρεών του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού, Δημοτική Κοινότητα Αλμυροποτάμου της Δημοτικής Ενότητας Στυραίων του Δήμου Καρύστου της Π.Ε. Εύβοιας, ε) Δήμος Σαρωνικού της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής και Δήμος Αίγινας και Δήμος Τροιζήνας - Μεθάνων της Π.Ε. Νήσων, στ) Δήμος Ερμιονίδας και Δημοτικές Κοινότητες Νέας Επιδαύρου, Αρχαίας Επιδαύρου και Δήμαινας του Δήμου Επιδαύρου της Π.Ε. Αργολίδας, ζ) Δήμος Μακρακώμης της Π.Ε. Φθιώτιδας, η) Δήμος Τυρνάβου της Π.Ε. Λάρισας και Δημοτική Κοινότητα Μεγάλου Ελευθεροχωρίου της Δημοτικής Ενότητας Ποταμιάς, Δημοτική Κοινότητα Βερδικούσιας της Δημοτικής Ενότητας Βερδικούσιας, Δημοτική Κοινότητα Κρανέας της Δημοτικής Ενότητας Αντιχασίων, Δημοτικές Κοινοτήτες Καρυάς, Κρυόβρυσης, Συκαμινέας της Δημοτικής Ενότητας Καρυάς του Δήμου Ελασσόνας της Π.Ε. Λάρισας.

PreviousNext