Τροχοί & TIR

Διακινητές πολυτελείας

Πολύ χρήμα πρέπει να διέθεταν οι 31 «παράτυποι» αλλοδαποί, αφού για να φτάσουν στον προορισμό τους επέλεξαν να διακινηθούν με ένα πολυτελές πούλμαν και στη συνέχεια με μεγάλο ιστιοφόρο σκάφος, με το
Δευτέρα 08/02/2021 - 09:53
Κοινοποίηση στα Social Media

Πολύ χρήμα πρέπει να διέθεταν οι 31 «παράτυποι» αλλοδαποί, αφού για να φτάσουν στον προορισμό τους επέλεξαν να διακινηθούν με ένα πολυτελές πούλμαν και στη συνέχεια με μεγάλο ιστιοφόρο σκάφος, με το οποίο θα έφταναν στην Ιταλία διασχίζοντας την Αδριατική.

Περισσότερα, στην ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος που ακολουθεί:

«Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, εντοπίστηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών το οποίο δραστηριοποιείτο στην Αττική και είχε οργανώσει, για την 05.02.2021, τη μεταφορά τριάντα ενός (31) παράτυπων αλλοδαπών από την Ελλάδα με προορισμό την Ιταλία.

Συγκεκριμένα, απογευματινές ώρες της 05/02/2021, οι ανωτέρω μετανάστες επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο στον σταθμό Λαρίσης Αττικής, με κατεύθυνση ακτή του Σουνίου, προκειμένου να τους παραλάβει από εκεί ιστιοφόρο σκάφος με σκοπό να τους μεταφέρει στις Ιταλικές Ακτές, έναντι αμοιβής.

Στη συνέχεια, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας εντόπισαν το λεωφορείο, το οποίο αποβίβασε τους ανωτέρω μετανάστες, πραγματοποιώντας στάση στην παραλία “ΧΑΡΑΚΑ” Κερατέας.

Κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, καθώς και του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου, ακινητοποιήθηκαν τριάντα ένας (31) αλλοδαποί, ο οδηγός και ο συνοδηγός του λεωφορείου.

Από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο 32χρονος οδηγός του λεωφορείου και o 56χρονος συνοδηγός του, για παράβαση του αρ. 187 Π.Κ. καθώς και του αρ. 88 του Ν. 3386/2005, ενώ οι ανωτέρω τριάντα ένας (31) αλλοδαποί για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα κατά παράβαση του αρ. 83 του Ν. 3386/2005 και του αρ. 42 Π.Κ.

Επίσης, κατασχέθηκε το λεωφορείο ως μέσο μεταφοράς των αλλοδαπών και είναι υπό διερεύνηση σε συνεργασία με συναρμόδιες υπηρεσίες, η εμπλοκή και ο εντοπισμός πρόσθετων μελών του ανωτέρω οργανωμένου κυκλώματος στην προαναφερόμενη παράνομη διακίνηση».

PreviousNext