Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος προκλήθηκαν στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, αλλά και σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου, εξαιτίας της ξαφνικής πυρκαγιάς που προκλήθηκε χθες (Κυριακή) το βράδυ σε υποσταθμό του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου.

Λίγα, ευτυχώς, φορτηγά δεν πρόλαβαν να φορτώσουν ή να ξεφορτώσουν σε κάποιες αποθήκες της περιοχής και οι οδηγοί τους βρέθηκαν εκτεθειμένοι στους καπνούς και στην ατμοσφαιρική ρύπανση που προκλήθηκε.

Πάντως, από νωρίς σήμερα, Δευτέρα, το πρωί η κυκλοφορία των φορτηγών είχε αποκατασταθεί και είχαν ξεκινήσει οι φορτοεκφορτώσεις των εμπορευμάτων και κοντέινερ.

Σύμφωνα με πρωινή ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, στην Αττική επανηλεκτροδοτήθηκαν το κέντρο της Αθήνας και οι περιοχές Αιγάλεω, Κορυδαλλός, Πειραιάς, Φάληρο και Νέα Σμύρνη, ενώ στη Δυτική Αττική οι περιοχές Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα και Μέγαρα. Στην Πελοπόννησο οι περιοχές Κόρινθος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη και Καλαμάτα όπως επίσης και η Αίγινα, Πόρος και Αγκίστρι.

«Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ θα συνεχίσουν να εργάζονται πυρετωδώς, προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθούν μεμονωμένες αναχωρήσεις Μέσης Τάσης στις περιοχές που επηρεάστηκαν» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ συνδρομή παρείχαν δύο ειδικά πυροσβεστικά οχήματα κατάσβεσης πυρκαγιών σε διυλιστήρια και δυνάμεις της 1ης ΕΜΑΚ. Επίσης, συνδρομή παρείχε η Πολιτική Προστασία με 4 υδροφόρες, ενώ δυνάμεις της ΕΛΑΣ και του ΕΚΑΒ ήταν παρούσες από την πρώτη στιγμή.