Τροχοί & TIR

Διανομές με drones η DHL

Η DHL Express λανσάρει στην Κίνα την πρώτη της πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία παράδοσης με drones, χάρη στη συνεργασία της με την εταιρεία EHang, η οποία ειδικεύεται στα αυτόνομα εναέρια οχήματα (
Πέμπτη 27/06/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η DHL Express λανσάρει στην Κίνα την πρώτη της πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία παράδοσης με drones, χάρη στη συνεργασία της με την εταιρεία EHang, η οποία ειδικεύεται στα αυτόνομα εναέρια οχήματα (Unmanned Aerial Vehicle - UAV).

Η εναρκτήρια πτήση της συνεργασίας διαμορφώθηκε ειδικά για έναν πελάτη της DHL, η οποία γίνεται έτσι η πρώτη διεθνής εταιρεία που παρέχει μια τέτοια υπηρεσία στην Κίνα. Η εν λόγω διαδρομή έχει μήκος οκτώ (8) χιλιομέτρων και χρησιμοποιείται το drone της νέας προηγμένης σειράς EHang, το οποίο μειώνει το χρόνο παράδοσης ανά κατεύθυνση, από 40 σε 8 λεπτά και επιπλέον μπορεί να εξοικονομήσει κόστος έως και 80% ανά παράδοση, με μειωμένη κατανάλωση ενέργειας και χαμηλότερο ανθρακικό αποτύπωμα, σε σύγκριση με τις οδικές μεταφορές.

Σημειώνεται πως το «έξυπνο» drone EHang Falcon, διαθέτει οκτώ έλικες σε τέσσερις βραχίονες και μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 5 κιλά φορτίου ανά πτήση. Στα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται η κατακόρυφη απογείωση και προσγείωση, το GPS υψηλής ακρίβειας, η οπτική αναγνώριση, ο έξυπνος σχεδιασμός διαδρομής πτήσης, η πλήρως αυτοματοποιημένη πτήση, αλλά και η σύνδεση δικτύου και ο προγραμματισμός σε πραγματικό χρόνο.

Αυτή η έξυπνη λύση για τις αποστολές μέσω drone θα ενισχύσει τις δυνατότητες παράδοσης της DHL, δημιουργώντας μια νέα εμπειρία στον πελάτη στον τομέα των logistics, η οποία ανοίγει ακόμη περισσότερες ευκαιρίες για βιώσιμη ανάπτυξη. Επιπλέον, η DHL θα συνεχίσει να εντοπίζει νέες διαδρομές που μπορούν να αναπτυχθούν για εταιρείες που χρειάζονται προσαρμοσμένες υπηρεσίες πελατών και λύσεις logistics. Τέλος, θα συνεργαστεί στενά με την EHang για τη δημιουργία στο εγγύς μέλλον μιας δεύτερης γενιάς drone, τα οποία θα βελτιώσουν περαιτέρω τη χωρητικότητα και την εμβέλειά τους.

PreviousNext