Τροχοί & TIR

Ηλεκτρικός άξονας για τρέιλερ

Σε μία 10ετή συνεργασία προχώρησε ο όμιλος SAF-HOLLAND Group, με τη γαλλική εταιρεία LOHR Industrie S.A. που ειδικεύεται στον σχεδιασμό, την κατασκευή και την εμπορία συστημάτων μεταφοράς εμπορευμάτ
Παρασκευή 05/07/2019 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Σε μία 10ετή συνεργασία προχώρησε ο όμιλος SAF-HOLLAND Group, με τη γαλλική εταιρεία LOHR Industrie S.A. που ειδικεύεται στον σχεδιασμό, την κατασκευή και την εμπορία συστημάτων μεταφοράς εμπορευμάτων. Οι δύο εταιρείες θα εξελίξουν από κοινού ένα νέο ηλεκτρικό άξονα για επικαθήμενα, ο οποίος ονομάζεται AXEAL (AXle Electric Assist Lohr).

Ο εν λόγω άξονας λειτουργεί ανεξάρτητα από τη γραμμή κίνησης του τράκτορα, υποστηρίζοντάς τον κατά τη διάρκεια της επιτάχυνσης και της πέδησης, μέσω της ανάκτησης της ενέργειας. Με αυτό τον τρόπο, ο τράκτορας λειτουργεί πιο αποδοτικά, καταναλώνοντας έως και 15% λιγότερα καύσιμα, την ίδια στιγμή που βελτιώνεται και η άνεση κατά την οδήγηση.

Το κεντρικό μηχανικό σύστημα περιλαμβάνει ένα διαφορικό, ένα μειωτήρα και μια μονάδα ΡΤΟ (power take-off), τα οποία μπορούν να συζευχθούν προκειμένου να λειτουργήσει ένα περιφερειακό σύστημα, όπως μια υδραυλική αντλία. Όταν σταματήσει, ο ηλεκτροκινητήρας μπορεί να αποσυνδεθεί από το κιβώτιο ταχυτήτων, για να κινήσει αυτός τα περιφερειακά συστήματα.

Η συνεισφορά της SAF-HOLLAND στο σύστημα θα είναι ο άξονας για τρέιλερ SAF TRAKe (φωτό), η χρησιμοποίηση του οποίου επιτρέπει στους μεταφορείς να φορτοεκφορτώνουν σε αστικές περιοχές κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς χάρη σε αυτόν ο συνδυασμός τράκτορα-τρέιλερ πληροί όλες τις αντιρρυπαντικές προδιαγραφές, όπως και αυτές που αφορούν στην ηχορύπανση.

Δοκιμαστικά, στο προσεχές διάστημα θα αρχίσει η τοποθέτηση του νέου άξονα AXEAL σε αυτοκινητάμαξες της αμερικάνικης εταιρείας Virginia Transport και της νοτιοαφρικάνικης KDG Logistics. Τα πορίσματα των δοκιμών στην πράξη θα επανατροφοδοτήσουν την εξέλιξη του ηλεκτρικού άξονα, ο οποίος θα ενταχθεί στο χαρτοφυλάκιο της LOHR στο 2ο μισό του τρέχοντος έτους. Σημειώνεται πως τα παγκόσμια δικαιώματα διανομής του άξονα AXEAL θα ανήκουν στη SAF-HOLLAND.

PreviousNext