Τροχοί & TIR

Unimog U 530: Τρία σε ένα

Τρία οχήματα αντικατέστησε το Unimog U 530 στο στόλο της βρετανικής εταιρείας Fletcher Access από το Ουόρσεστερ, η οποία ειδικεύεται σε εργασίες που πραγματοποιούνται σε μεγάλα ύψη (καθαρισμός προσό
Πέμπτη 27/06/2019 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Τρία οχήματα αντικατέστησε το Unimog U 530 στο στόλο της βρετανικής εταιρείας Fletcher Access από το Ουόρσεστερ, η οποία ειδικεύεται σε εργασίες που πραγματοποιούνται σε μεγάλα ύψη (καθαρισμός προσόψεων ψηλών κτιρίων, επισκευές καμινάδων κ.α.).

Αναλυτικότερα, το Unimog χρησιμοποιείται για την κοπή ξυλείας και για αυτό το λόγο εξοπλίζεται με αναβατόριο που φέρει ένα κουτί με ψηλά τοιχώματα. Κατά τη διάρκεια των εργασιών τεμαχισμού, το εν λόγω κουτί γεμίζει μέσω τεσσάρων καταπακτών οροφής. Από την άλλη, όταν στην εταιρεία ανατίθενται εργασίες καθαρισμού, το κουτί αφαιρείται και αντικαθίσταται με τέσσερις δεξαμενές νερού χωρητικότητας 1.000 λίτρων η κάθε μία. Ακόμα, το U 530 χρησιμοποιείται και ως τράκτορας στον οποίο κοτσάρεται ένα τρέιλερ 26 τόνων, το οποίο μεταφέρει μια σειρά εργαλείων και μηχανημάτων, ανάμεσά τους και έναν ερπυστριοφόρο γερανό επτά τόνων.

Επιπλέον, το U 530 της Fletcher Access εξοπλίζεται με δύο στοιχεία του προαιρετικού εξοπλισμού. Καταρχάς, διαθέτει το σύστημα «Tire Control Plus» μέσω του οποίου ο οδηγός μπορεί να μειώσει την πίεση των ελαστικών, δίχως να σηκωθεί από το κάθισμά του. Ακόμα, φέρει το σύστημα «VarioPilot», το οποίο επιτρέπει μέσα σε μόλις 30 δλ. τη μεταφορά του τιμονιού από την μία πλευρά της καμπίνας στην άλλη, γεγονός που αυξάνει περαιτέρω την ευελιξία του οχήματος. Επίσης, στο εν λόγω Unimog το «παρών» δίνουν τα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού με αερόσουστες, αλλά και οι κάμερες εμπρός – πίσω.

Υπενθυμίζεται πως το Unimog U 530 διαθέτει έναν εξακύλινδρο κινητήρα 7,7 λίτρων, ο οποίος αποδίδει ισχύ 299 ίππων και ροπή 1.200 Nm. Ο κινητήρας συνεργάζεται με ένα ηλεκτροπνευματικό κιβώτιο ταχυτήτων με οκτώ σχέσεις και έξι σχέσεις όπισθεν, ενώ για τις δύσκολες εργασίες προσφέρονται επιπλέον οκτώ σχέσεις μπροστά και οκτώ σχέσεις πίσω. Το φορτηγό, ως γνωστόν, διαθέτει σύστημα μόνιμης τετρακίνησης αλλά και κλειδώματα των διαφορικών του.

PreviousNext