Τροχοί & TIR

Διεσώθη η Steyr

Νέος επενδυτής εξαγόρασε από τη MAN Truck & Bus το εργοστάσιο της Steyr στην Αυστρία. Πρόκειται για την εταιρεία WSA Beteiligungs GmbH, η οποία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την παραγωγή φορτηγών
Τρίτη 15/06/2021 - 10:52
Κοινοποίηση στα Social Media

Νέος επενδυτής εξαγόρασε από τη MAN Truck & Bus το εργοστάσιο της Steyr στην Αυστρία.

Πρόκειται για την εταιρεία WSA Beteiligungs GmbH, η οποία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την παραγωγή φορτηγών και ανταλλακτικών για την αγορά της Αυστρίας με το σήμα της Steyr διατηρώντας και το υπάρχον προσωπικό.

Παράλληλα, η MAN θα διατηρήσει δύο γραμμές παραγωγής μέχρι τον Μάιο του 2023 στις οποίες θα κατασκευάζονται οι σειρές MAN TGM και MAN TGL. Στις ίδιες εργοστασιακές εγκαταστάσεις ο νέος ιδιοκτήτης, η φίρμα WSA, θα κατασκευάζει, επίσης, ανταλλακτικά, καθώς και διάφορα πλαστικά εξαρτήματα των παραπάνω φορτηγών.

Οι διαδικασίες της πώλησης προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του Ιουλίου 2021, με τον Andreas Tostmann, πρόεδρο του Δ.Σ. της MAN Truck & Bus να εύχεται στο νέο αφεντικό της Steyr, τον Siegfried Wolf, ιδιοκτήτη της WSA, καλή τύχη!

Να σημειώσουμε, τέλος, πως η MAN έχοντας πριν πολλά χρόνια εξαγοράσει τη Steyr αποφάσισε πριν μερικούς μήνες την πώλησή της χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την αγορά εξαιτίας των μεγάλων αλλαγών που συντελούνται στον χώρο των κατασκευαστών λόγω ηλεκτροκίνησης. Η πρόταση της WSA έγινε αρχικά αποδεκτή, όμως χρειάστηκαν αρκετοί μήνες διαπραγματεύσεων με τα εργατικά συνδικάτα, μέχρι να διασφαλιστεί ότι δεν θα γίνουν περικοπές στις θέσεις εργασίας.

PreviousNext