Τροχοί & TIR

Δωρεάν εφαρμογές της Mercedes-Benz Vans για την ηλεκτροκίνηση

Μια σειρά δωρεάν εφαρμογών που μπορούν να βοηθήσουν τους πελάτες της που επιθυμούν να στραφούν στην ηλεκτροκίνηση προσφέρει η Mercedes-Benz. Συγκεκριμένα, η εφαρμογή «EQ Ready» και το «eCost Calcula
Σάββατο 10/04/2021 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Μια σειρά δωρεάν εφαρμογών που μπορούν να βοηθήσουν τους πελάτες της που επιθυμούν να στραφούν στην ηλεκτροκίνηση προσφέρει η Mercedes-Benz.

Συγκεκριμένα, η εφαρμογή «EQ Ready» και το «eCost Calculator» μπορούν να δώσουν απαντήσεις στα περισσότερα από τα ερωτήματα που προκύπτουν. Χρησιμοποιώντας δεδομένα που αφορούν τον εκάστοτε χρήστη, παρέχονται ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την οικονομική αποδοτικότητα και την απόδοση των eSprinter, eVito, eVito Tourer και EQV.

Αναλυτικότερα, με την εφαρμογή EQ Ready πραγματοποιείται ένα εικονικό test-drive και αναδεικνύεται αν ένα ηλεκτρικό Van της Mercedes-Benz ταιριάζει στις ανάγκες χρήσης του εκάστοτε επαγγελματία. Για τον σκοπό αυτό, καταγράφει τις πραγματικές διαδρομές του χρήστη όποτε αυτό ζητηθεί, ενσωματώνοντας πολλές παραμέτρους, όπως ταχύτητα και επιτάχυνση, μικρές ή μεγαλύτερες στάσεις. Ακόμη και το βάρος του φορτίου μπορεί να εισαχθεί στο σύστημα, το οποίο ενσωματώνεται στην ανάλυση ακριβώς όπως τα δεδομένα που αφορούν το ύψος και την τοποθεσία του οχήματος. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια λεπτομερής αξιολόγηση και μια πρόγνωση της κατάστασης φόρτισης της μπαταρίας, σαν να είχε γίνει πραγματικά η διαδρομή με ένα ηλεκτρικό Van.

Επιπλέον, η εφαρμογή EQ Ready, η οποία είναι διαθέσιμη για iOS και Android, επιτρέπει τον προγραμματισμό των ταξιδιών, με τους χρήστες να χρειάζεται απλά να εισάγουν το σημείο αναχώρησης και προορισμού πριν την εκκίνηση. Εν συνεχεία, η εφαρμογή θα υπολογίσει την αναμενόμενη κατανάλωση ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη τα όρια ταχύτητας, τα ιστορικά δεδομένα κίνησης, τις ανηφόρες και τις κατηφόρες. Ακόμα, το EQ Ready δείχνει στον χάρτη μια επισκόπηση των σταθμών φόρτισης που βρίσκονται κοντά και -εάν χρειάζεται- φιλτράρει τα αποτελέσματα βάσει σταθμών με διαφορετικές εξόδους φόρτισης ή τύπους βύσματος.

Σε ό,τι αφορά στο eCost Calculator, αυτό πραγματοποιεί μια γρήγορη σύγκριση κόστους, δίνοντας την απάντηση στο ερώτημα: ποιο είναι φθηνότερο, ένα αμιγώς ηλεκτρικό Van ή ένα όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης; Σε λίγα μόνο βήματα, συγκρίνει το ετήσιο κόστος λειτουργίας ενός οχήματος που χρησιμοποιείται επί του παρόντος, με εκείνο ενός ηλεκτρικού Van Mercedes-Benz. Λαμβάνει υπόψη όλα τα σχετικά κόστη, από τις δόσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης και την κατανάλωση έως το κόστος καυσίμου και ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και τη συντήρηση, την ασφάλιση και τη φορολογία. Σημειώνεται, πως ο υπολογισμός περιλαμβάνει τα τέσσερα χρόνια δωρεάν συντήρησης που προσφέρει η Mercedes-Benz.

PreviousNext