Τροχοί & TIR

Το e-pass ξεκινά αύριο, 4/11/20 - Οφέλη από τα εκπτωτικά προγράμματα

Σε πλήρη εφαρμογή τίθεται από αύριο η διαλειτουργική υπηρεσία «GRITS» (Greek Interoperable Tolling Systems), που εξασφαλίζει, με τη χρήση οποιουδήποτε ελληνικού πομποδέκτη, γρήγορες, άνετες και ανέπ
Τρίτη 03/11/2020 - 12:04
Κοινοποίηση στα Social Media

Σε πλήρη εφαρμογή τίθεται από αύριο η διαλειτουργική υπηρεσία «GRITS» (Greek Interoperable Tolling Systems), που εξασφαλίζει, με τη χρήση οποιουδήποτε ελληνικού πομποδέκτη, γρήγορες, άνετες και ανέπαφες διελεύσεις από τις ηλεκτρονικές λωρίδες των αυτοκινητοδρόμων όλης της χώρας: Αττική Οδός, Ολυμπία Οδός, Μορέας,  Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Νέα Οδός, Κεντρική Οδός, Εγνατία Οδός και από τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης».

Οι οδηγοί που ήδη χρησιμοποιούν το e-pass και ενδιαφέρονται να κάνουν χρήση της υπηρεσίας, δεν χρειάζεται να προβούν σε κάποια ενέργεια προσαρμογής του πομποδέκτη τους, εφόσον η διαλειτουργική ηλεκτρονική διέλευση θα ενεργοποιηθεί αυτόματα και χωρίς κόστος.

Αυτό που πρέπει να έχουν υπόψη είναι ότι ο πομποδέκτης φορτώνει υπόλοιπο μόνο από την εταιρεία από την οποία τον προμηθεύτηκε και άνοιξε λογαριασμό.

Αν δηλαδή ένας αυτοκινητιστής ξεμείνει από υπόλοιπο στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου και ο πομποδέκτης του είναι από τη Νέα οδό, τότε θα πρέπει να βάλει χρήματα στον λογαριασμό της Νέας Οδού και συνεχίζει κανονικά το ταξίδι του.

Επίσης, όσοι δεν έχουν e-pass και με την ευκαιρία του νέου συστήματος θέλουν να το αποκτήσουν, μπορούν να υπολογίσουν το όφελος που θα έχουν, δεδομένου ότι οι αυτοκινητόδρομοι παρέχουν εκπτώσεις για διελεύσεις e-pass.

Γενικά, πάντως, το e-pass συμφέρει και από την άποψη της γρήγορης διέλευσης, ενώ το εκάστοτε υπόλοιπο μπορεί ο ιδιοκτήτης του οχήματος να το ρυθμίζει, γνωρίζοντας περίπου το συνολικό κόστος διοδίων των ταξιδιών που πραγματοποιεί π.χ. σε μία εβδομάδα.

PreviousNext