Τροχοί & TIR

Σύστημα διαχείρισης στόλου Traxee από την Wabco: Όλες οι λειτουργίες στη σωστή τιμή

Το σύστημα διαχείρισης στόλου (FMS) Traxee της Wabco είναι κάτι που ζητούσε η αγορά, και μοιάζει κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της ελληνικής οδικής μεταφοράς. Απευθύνεται σε μικρές και μεσαίες εταιρ
Τρίτη 03/11/2020 - 10:57
Κοινοποίηση στα Social Media

Το σύστημα διαχείρισης στόλου (FMS) Traxee της Wabco είναι κάτι που ζητούσε η αγορά, και μοιάζει κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της ελληνικής οδικής μεταφοράς.

Απευθύνεται σε μικρές και μεσαίες εταιρείες, και χαρακτηρίζεται από καινοτόμες λύσεις, μικρή αρχική επένδυση και συγκρατημένα κόστη λειτουργίας. Λανσαρίστηκε σχετικά πρόσφατα ως μία επεκτάσιμη λύση για αυτοκινητιστές και μικρές/μεσαίες εταιρείες, με εξασφαλισμένη τη γρήγορη απόσβεση, η οποία επιτρέπει στον χειριστή να συντονίζει καλύτερα τον στόλο οχημάτων, να κατανέμει ορθολογικά τις δραστηριότητες των οδηγών, και να βελτιώσει συνολικά την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της εταιρείας. Το Traxee παρέχει επίσης συνεχείς ενημερώσεις (status updates) σε πραγματικό χρόνο για κάθε όχημα και οδηγό, και «επιτηρεί» τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις για τα ωράρια του ψηφιακού ταχογράφου. Όλα αυτά, μέχρι πρότινος ήταν προνόμια που τα συστήματα FMS παρείχαν σε μεγάλους στόλους, με επένδυση που δύσκολα μπορούσαν να δικαιολογήσουν μικρότερες εταιρείες.

Απλοποιημένο προϊόν με όλες τις ζωτικής σημασίας λειτουργίες

Το Traxee είναι ουσιαστικά ένας ψηφιακός βοηθός διαχείρισης στόλου, το οποίο καλύπτει τις γεωγραφικές περιοχές Ευρώπη, Μέση Ανατολή & Βόρεια Αφρική και απευθύνεται σε μικρούς και μεσαίους στόλους με κάθε είδους οχήματα άνω των 3,5 τόνων μικτού, που θέλουν να κάνουν την ελάχιστη δυνατή επένδυση, και των οποίων οι ανάγκες δεν καλύπτονται μόνο από τις συσκευές Track & Trace, ενώ οι συσκευές Premium είναι υπερβολή για το μεταφορικό τους έργο. Το Traxee είναι άκρως δελεαστικό, στα μόλις 20 ευρώ τον μήνα, με 12μηνη συνδρομή που τα περιλαμβάνει όλα, με προκαταβολική πληρωμή.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει την καλωδίωση τροφοδοσίας, τη σύνδεση με τον ψηφιακό ταχογράφο, σύνδεση FMS Standard, εκτεταμένη επικοινωνία (EU 28) με κάρτα SIM, και την εφαρμογή οδηγού και γραφείου σε ένα πακέτο, σε οποιαδήποτε συσκευή με 12μηνη αποθήκευση δεδομένων στο cloud. Πρακτικά, όλα αυτά εξοικονομούν χρήματα, χρόνο, απλοποιούν τη ζωή του οδηγού και δεν απασχολούν την εταιρεία με σύμβαση μακροχρόνιας δέσμευσης, ενώ ο εξοπλισμός είναι δωρεάν, μαζί με την άδεια χρήσης για το πρώτο έτος. Εννοείται ότι, παρέχεται τηλεφωνική υποστήριξη στα ελληνικά και το πακέτο συνοδεύεται με δύο χρόνια εγγύηση.

Το Traxee παρέχει τις κρίσιμες εκείνες πληροφορίες και ειδοποιήσεις που διασφαλίζουν πως οδηγός και εταιρεία δεν θα σπαταλήσουν χρήματα εξαιτίας υπερβάσεων των ωραρίων οδήγησης, θα προστατευθούν από ενδεχόμενες κακόβουλες ενέργειες, και πολλές ακόμη χρήσιμες ενδείξεις: Ειδοποιήσεις για το υπόλοιπο του χρόνου οδήγησης και ανάπαυσης για τον οδηγό και τον διαχειριστή στόλου, ειδοποίηση κλοπής καυσίμων για τον διαχειριστή στόλου, ειδοποίηση ρελαντί κινητήρα, η οποία εύλογα είναι πολύ σημαντική κατά το καλοκαίρι και τον χειμώνα, και τέλη πρόσβασης στον χάρτη οχήματος PTV, που περιλαμβάνεται στην τιμή.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την εξοικονόμηση χρόνου, τα χέρια οδηγού και εταιρείας «λύνονται» πραγματικά καθώς το Traxee κάνει τα ακόλουθα: Απομακρυσμένη λήψη δεδομένων ταχογράφου, αυτόματη αποθήκευση δεδομένων ταχογράφου, ενώ διαθέτει πίνακα ελέγχου που ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για τον υπόλοιπο χρόνο οδήγησης και ανάπαυσης για τον οδηγό και τον διαχειριστή στόλου, και τέλος, δίνει συνέχεια την ακριβή θέση GPS με ιστορικό δρομολογίων.

Εξίσου ωφέλιμες στην καθημερινή εργασία είναι και ευκολίες όπως πάντα ενημερωμένος υπολογιστής κόστους διοδίων για την Ευρώπη, προγραμματιστής διαδρομής οχήματος, αυτόματη αναγνώριση οδηγού, χωρίς χειροκίνητη καταχώριση, και προηγμένη, αλλά εύκολη διαχείριση GeoZone.

Μοναδικό στην αγορά: Λύση για μικρούς στόλους με μεσαία έως βαρέα οχήματα

Η υψηλή αξία γίνεται προσιτή καθώς ο σωστός συνδυασμός λειτουργιών σε ανταγωνιστική τιμή που προσφέρει το Traxee το καθιστά αυτονόητη επιλογή. Οδηγός και γραφείο σε μία λύση η οποία διατίθεται με 20€, κεντρική ΑΛΔ (Απομακρυσμένη Λήψη Δεδομένων) και πλήρη δεδομένα χάρτη οχήματος. ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην ευκολία χρήσης, καθώς το FMS είναι σχεδιασμένο για απλότητα στη χρήση, με εστίαση σε άκρως εύκολα, σχεδόν διαισθητικά μενού, και αναλυτικά εγχειρίδια εγκατάστασης. Στα συν περιλαμβάνεται η ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών WABCO & Transics, καθώς και το εκτενές δίκτυο εγκατάστασης και διανομής.

PreviousNext