Τροχοί & TIR

ΕΕ: Ετοιμάζει το ψηφιακό ευρώ

Με σκοπό να παταχτούν τα φαινόμενα της παραοικονομίας και να περιοριστούν οι συναλλαγές με μαύρο χρήμα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προετοιμάζει την εισαγωγή του ψηφιακού ευρώ. Για το θέμα, έγινε γνωστό ότ
από Μανώλης Αγριμανάκης | Παρασκευή 16/06/2023 - 11:02
Κοινοποίηση στα Social Media

Με σκοπό να παταχτούν τα φαινόμενα της παραοικονομίας και να περιοριστούν οι συναλλαγές με μαύρο χρήμα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προετοιμάζει την εισαγωγή του ψηφιακού ευρώ.

Για το θέμα, έγινε γνωστό ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει προβεί σε σχετικές μελέτες και τον προσεχή Οκτώβριο αναμένεται να αποφασίσει αν θα θέσει σε εφαρμογή ένα πιλοτικό πρόγραμμα εισαγωγής του ψηφιακού ευρώ, χωρίς στη φάση αυτή να αντικαταστήσει τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα.

Η υιοθέτηση του ψηφιακού ευρώ εκτιμάται ότι θα λάβει χώρα μέσα στο 2026, οπότε και θα ξεκινήσει η σταδιακή απόσυρση των χαρτονομισμάτων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι συναλλαγές με το ψηφιακό ευρώ δεν θα γίνονται με τη χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών, αλλά μέσω των έξυπνων κινητών τηλεφώνων και των τάμπλετ, τα οποία μέσω μιας διατραπεζικής εφαρμογής θα συνδέονται με τους λογαριασμούς των συναλλασσόμενων.

PreviousNext