Τροχοί & TIR

Εγνατία Οδός: Οι ρυθμίσεις ασφαλείας για την κυκλοφορία οχημάτων ADR

Διατηρούνται σε ισχύ μέχρι 30/6/2023 οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας Οδού που αφορούν στην κυκλοφορία οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων. Ειδικότερα, με απόφαση της Διεύθυνσης Α
Παρασκευή 30/12/2022 - 13:19
Κοινοποίηση στα Social Media
adr βυτιο διοδια

Διατηρούνται σε ισχύ μέχρι 30/6/2023 οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας Οδού που αφορούν στην κυκλοφορία οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων.


Ειδικότερα, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας ισχύουν τα παρακάτω μέτρα κατά την κυκλοφορία οχημάτων, στους δύο κλάδους κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, από Α/Κ Βέροιας έως Α/Κ Πολυμύλου:
Για τη διέλευση των οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων φορτίων από τις σήραγγες, της εδαφικής μας αρμοδιότητας και συγκεκριμένα για τις σήραγγες Σ1, Σ10 και Σ13, οι οποίες είναι συνολικού μήκους άνω των 500 μέτρων, τα μέτρα ασφαλείας που θα λαμβάνονται από τα ανωτέρω οχήματα ορίζονται ως κάτωθι:


• Θα τηρούν απόσταση ασφαλείας εκατό (100) μέτρων με τα προπορευόμενα αυτών κινούμενα οχήματα.
• Σε περίπτωση ακινητοποίησης ή συμφόρησης εντός των σηράγγων, για οποιοδήποτε λόγο, θα τηρούν απόσταση ασφαλείας από τα λοιπά οχήματα τουλάχιστον δέκα (10) μέτρων (για ν αποτροπή δευτερογενών συμβάντων ή/και διασποράς τυχόν φωτιάς, για διευκόλυνση της πρόσβασης των Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης και διευκόλυνση της εκκένωσης των χρηστών).
• Θα κινούνται με ελάχιστη ταχύτητα εξήντα (60) χλμ. ανά ώρα και μέγιστη ταχύτητα ογδόντα (80) χλμ. ανά ώρα.
• Θα κινούνται μόνο στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας.
• Δε θα προσπερνούν άλλα οχήματα, παρά μόνο εάν είναι απολύτως απαραίτητο (π.χ. ακινητοποιημένο όχημα).
• Θα έχουν τοποθετημένη, στην οπίσθια πλευρά, ειδική πρόσθετη συσκευή, πορτοκαλί φωτός που αναβοσβήνει (φάρος), η οποία θα είναι ενεργοποιημένη σε όλο το μήκος της υπόψη διαδρομής.
• Σε περίπτωση οιασδήποτε έκτακτης κατάστασης, θα ενημερώνουν άμεσα το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, στον τηλεφωνικό αριθμό «1077» ή με την χρήση των τηλεφώνων έκτακτης ανάγκης εντός των σηράγγων.
 

PreviousNext