Τροχοί & TIR

Ενισχύεται η Sunlight στην Ξάνθη

Η SUNLIGHT επενδύει 105 εκατ. ευρώ σε έρευνα και ανάπτυξη για «φιλική ενέργεια», με καινοτόμες μπαταρίες τεχνολογιών λιθίου. Πρόκειται για ένα ερευνητικό έργο που αποσκοπεί στην ανάπτυξη καινοτομιών
Τρίτη 15/12/2020 - 12:29
Κοινοποίηση στα Social Media

Η SUNLIGHT επενδύει 105 εκατ. ευρώ σε έρευνα και ανάπτυξη για «φιλική ενέργεια», με καινοτόμες μπαταρίες τεχνολογιών λιθίου. Πρόκειται για ένα ερευνητικό έργο που αποσκοπεί στην ανάπτυξη καινοτομιών στον τομέα των μπαταριών λιθίου για τον κλάδο της αποθήκευσης ενέργειας, εστιάζοντας σε νέες τεχνολογίες που θα πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον μιας πιο «φιλικής ενέργειας».

Στο πλαίσιο του φιλόδοξου αυτού έργου προβλέπεται η πρόσληψη υψηλού επιπέδου επιστημονικού προσωπικού, η δημιουργία ελκυστικών συνθηκών για τον επαναπατρισμό Ελλήνων ερευνητών που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, καθώς και οι συνεργασίες με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και η χρηματοδότηση μεταπτυχιακών και διδακτορικών ερευνητών.

Με το συγκεκριμένο έργο ενισχύεται η προώθηση των ευρωπαϊκών συνεργασιών και αναδεικνύεται ο σημαντικός ρόλος μίας ελληνικής εταιρείας στην αναπτυσσόμενη, ανταγωνιστική ευρωπαϊκή «αλυσίδα αξίας» των μπαταριών. Η μετάβαση της βιομηχανίας προς την «καθαρή» και κυκλική οικονομία αποτελεί, άλλωστε, μέρος της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας (European Green Deal), στο κείμενο της οποίας αναγνωρίζεται ότι «η Επιτροπή θα συνεχίσει να υλοποιεί το στρατηγικό σχέδιο δράσης και να στηρίζει την ευρωπαϊκή συμμαχία για τις μπαταρίες, με πρωτοβουλίες που οδηγούν σε μεγάλης κλίμακας συγκέντρωση πόρων υπό τη μορφή σημαντικών σχεδίων κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος». Επιπρόσθετα, το έργο συμβαδίζει με τις προτεραιότητες του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ), που προβλέπει την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας στην ανάπτυξη και την ανακύκλωση μπαταριών λιθίου, καθώς και την εφαρμογή τους στην ηλεκτροκίνηση.

PreviousNext