Ενισχύεται με το «ΚΥΔΩΝ» η γραμμή της Ιταλίας

Παρ, 10/02/2023 - 12:42
κυδων μινοαν

Την ενίσχυση της γραμμής της Αδριατικής αποφάσισε ο Όμιλος Grimaldi με τη δρομολόγηση του Ε/Γ – Ο/Γ ΚΥΔΩΝ το οποίο θα αποσύρει από τη γραμμή Πειραιάς – Χανιά.

Για το λόγο αυτό, η Minoan Lines κατέθεσε προς το υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αίτημα μη εκτέλεσης του δρομολογίου από και προς τα Χανιά έως την 31 Οκτωβρίου 2023.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr το Ε/Γ – Ο/Γ ΚΥΔΩΝ θα μεταδρομολογηθεί στις γραμμές της Αδριατικής, υπό τη διαχείριση της Minoan με ελληνική σημαία και ελληνικά πληρώματα. Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί σε ποια γραμμή θα μεταδρομολογηθεί.

Πάντως, τόσο από την Πάτρα όσο και από την Ηγουμενίτσα παρατηρείται συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση φορτηγών για επιβίβαση στα πλοία προς Ιταλία με συνέπεια αρκετά φορτηγά διεθνών μεταφορών να μη βρίσκουν θέση και να περιμένουν την επόμενη αναχώρηση.

Το πρόβλημα είναι από μήνες γνωστό στον Όμιλο Grimaldi, και για τον λόγο αυτό, ο ίδιος ο Guido Grimaldi σε εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί στο Μπρίντεζι, στις 7 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε την ενίσχυση της γραμμής Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Μπρίντεζι από το πλοίο Ro- Pax Έκτορα Palace, αλλά και με ένα ακόμα πλοίο Ro-Ro προς ενίσχυση της γραμμής Πάτρα – Μπάρι – Βενετία.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι το αίτημα της μεταδρομολόγησης του “ΚΥΔΩΝ” από τα Χανιά στη γραμμή της Αδριατικής, τελεί υπό την έγκριση του υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.