Νέα μεγάλα επενδυτικά σχέδια των γνωστών μεταφορικών Σαράντη και Γκάνα εγκρίθηκαν από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, προς ενίσχυση της επιχειρηματικότητάς τους με σημαντικά ποσά.

Συγκεκριμένα, η ΣΑΡΑΝΤΗΣ TRANS A.E. ενισχύεται με τη μορφή επιχορήγησης με το ποσό των 1.278.750 ευρώ και αναφέρεται στην ίδρυση μονάδας παροχής υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας, υπηρεσίες μεταφοράς με διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού (logistics) και έδρα στο Δήμο ΚΙΛΕΛΕΡ της Περιφέρειας ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, και συνολικό ενισχυόμενο κόστος ίσο με 2.325.000,00 ευρώ.

Νωρίτερα, η ΣΑΡΑΝΤΗΣ TRANS A.E. έλαβε άδεια ίδρυσης πρατηρίου υγρών καυσίμων ιδιωτικής χρήσης στο όνομα της «ΣΑΡΑΝΤΗΣ TRANS ΑΝΩΝΥΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» στην περιοχή Μελισσοχωρίου, του Δήμου Κιλελέρ της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (εντός υφιστάμενης επιχείρησης «Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής φρούτων, αγροτικών προϊόντων, κρεάτων, αλλαντικών, τυροκομικών». Η άδεια ίδρυσης του πρατηρίου ισχύει για δύο χρόνια, με τη δυνατότητα να παραταθεί για άλλα δύο χρόνια. Στο πρατήριο υγρών καυσίμων ιδιωτικής χρήσης θα υπάρχουν μία αντλία πετρελαίου κίνησης και μία υπόγεια δεξαμενή, διπλού τοιχώματος, 35,00 m3 πετρελαίου κίνησης.

1

Γκάνας Α.Ε. Μεταφορική

Με άλλη απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, εγκρίθηκε προς ενίσχυση το επενδυτικό σχέδιο της επιχείρησης ΓΚΑΝΑΣ Α.Ε. το οποίο (σχέδιο) αναφέρεται στην επέκταση μονάδας με αντικείμενο εργασιών τις υπηρεσίες μεταφοράς με διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού προς τρίτους (logistics), υπηρεσίες μεταφοράς με διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού (logistics)) στον Δήμο ΤΥΡΝΑΒΟΥ της Περιφέρειας ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.

Το συνολικό ποσό της ενίσχυσης με τη μορφή επιχορήγησης ανέρχεται στα 1.650.000 ευρώ, ενώ το συνολικό επιλέξιμο κόστος της επένδυσης που ενισχύεται, φτάνει τα 3.000.000 ευρώ.

Είχε προηγηθεί πιστοποίηση από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, η έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας της επένδυσης της επιχείρησης «ΓΚΑΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ » με δ.τ. «ΓΚΑΝΑΣ ΑΕ», η οποία είχε υπαχθεί στο καθεστώς ενίσχυσης «Γενική Επιχειρηματικότητα» και αφορά στην ίδρυση μονάδας παροχής υπηρεσιών αλυσίδας εφοδιασμού προς τρίτους και υπηρεσίες μεταφοράς με διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού (logistics), στη θέση ΜΠΟΥΛΟΥΚΙΑ ΤΟΥ Δ.Δ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ, της Π.Ε. Λάρισας.