Τροχοί & TIR

Ενίσχυση των συνόρων μας

«Είναι επίσης επιβεβλημένο, σε αυτές τις συνθήκες, να ενισχύσουμε την εσωτερική ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προφανώς η Ελλάδα, ως εξωτερικό σύνορο της ευρωπαϊκής μας οικογένειας, έχει μία πρόσθε
Τετάρτη 18/10/2023 - 16:09
Κοινοποίηση στα Social Media

«Είναι επίσης επιβεβλημένο, σε αυτές τις συνθήκες, να ενισχύσουμε την εσωτερική ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προφανώς η Ελλάδα, ως εξωτερικό σύνορο της ευρωπαϊκής μας οικογένειας, έχει μία πρόσθετη υποχρέωση να επιμείνει στην αυστηρή αλλά δίκαιη πολιτική φύλαξης των εξωτερικών μας συνόρων, κάτι το οποίο θα κάνουμε χωρίς συμβιβασμούς και χωρίς υποχωρήσεις».

Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του troxoikaitir.gr -βλέπε εδώ- για αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα.

Πραγματικά, από χθες έχουν ενταθεί οι έλεγχοι των διερχόμενων οχημάτων από Τουρκία προς Ελλάδα στους Κήπους, ενώ εντατικούς ελέγχους πραγματοποιούν οι Αρχές της Βουλγαρίας στα οχήματα που εισέρχονται στη χώρα από τον Προμαχώνα.

Εξαιτίας αυτών των ελέγχων σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις στις παραπάνω συνοριακές διελεύσεις των περισσότερων Ευρωπαϊκών χωρών.

PreviousNext