Τροχοί & TIR

Το πρώτο «κανόνι» κατασκευαστή ηλεκτρικών φορτηγών. Χρεοκόπησε και η γνωστή Proterra

Σοκ προκάλεσε η σημερινή ανακοίνωση της VOLTA TRUCKS, κατασκευαστή ηλεκτρικών φορτηγών πως η εταιρεία οδεύει προς χρεοκοπία. Και αυτό γιατί μια άλλη μεγάλη εταιρεία κατασκευαστής μπαταριών, η Proter
Τετάρτη 18/10/2023 - 15:29
Κοινοποίηση στα Social Media

Σοκ προκάλεσε η σημερινή ανακοίνωση της VOLTA TRUCKS, κατασκευαστή ηλεκτρικών φορτηγών πως η εταιρεία οδεύει προς χρεοκοπία.

Και αυτό γιατί μια άλλη μεγάλη εταιρεία κατασκευαστής μπαταριών, η Proterra, χρεοκόπησε επίσης και διέκοψε τη συνεργασία της με τη VOLTA Trucks.

Η τελευταία, κατασκευάστρια ηλεκτρικών φορτηγών 16 και 18 τόνων υποστήριξε ότι το κλείσιμο της Proterra σήμανε τη διακοπή των παραδόσεων μπαταριών, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ολοκληρώσουν τα φορτηγά.

Αυτό, πάντως, σχολιάστηκε ως μια αιτία της χρεοκοπίας της VOLTA γιατί, βέβαια, υπάρχουν αρκετοί κατασκευαστές μπαταριών πέρα από την Proterra.

Απέτυχε λόγω τιμονιού

Σχετικές πληροφορίες που εξασφάλισε το www.troxoikaitir.gr αναφέρουν ότι υπήρξε στασιμότητα στις παραγγελίες, γεγονός που οφείλεται στη δυσφορία των οδηγών να απασχοληθούν στην οδήγηση των συγκεκριμένων φορτηγών, τα οποία έχουν το τιμόνι στο κέντρο. Ούτε αριστερά, ούτε δεξιά- κάτι ασυνήθιστο γι’ αυτούς.

Την ίδια στιγμή, η VOLTA ανέμενε ότι στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου θα κέρδιζε μεγάλο μερίδιο στην αγορά των ηλεκτρικών, κάτι που όμως δεν έγινε, με συνέπεια να μην μπορεί να ανταποκριθεί στο τεράστιο κόστος της επένδυσης που πραγματοποίησε. Υπενθυμίζουμε ότι η VOLTA είχε αγοράσει ένα τμήμα του πρώην εργοστασίου των φορτηγών Steyr στην Αυστρία.

PreviousNext