Τροχοί & TIR

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται στην Πάτρα

Αντιμέτωποι με έντονα καιρικά φαινόμενα θα βρεθούν τις αμέσως επόμενες ώρες οι οδηγοί φορτηγών που θα κατευθύνονται στο λιμάνι της Πάτρας, ενώ το ίδιο ισχύει και για όσους θα κινούνται στην Ιόνια Οδ
Παρασκευή 10/06/2022 - 12:11
Κοινοποίηση στα Social Media

Αντιμέτωποι με έντονα καιρικά φαινόμενα θα βρεθούν τις αμέσως επόμενες ώρες οι οδηγοί φορτηγών που θα κατευθύνονται στο λιμάνι της Πάτρας, ενώ το ίδιο ισχύει και για όσους θα κινούνται στην Ιόνια Οδό, αν και λόγω του απαγορευτικού του τριημέρου, η κίνηση των φορτηγών θα είναι περιορισμένη.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η κακοκαιρία πλήττει τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, καθώς και μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από ισχυρούς ανέμους. Οι άνεμοι αν και δεν θα είναι ισχυροί (5 μποφόρ), οι οδηγοί των νταλικών θα συναντήσουν δυνατές ριπές και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Τα φαινόμενα, πάντως, αναμένεται να εξασθενήσουν το βράδυ στην Αχαΐα και Ηλεία.

Για αύριο, Σάββατο 11/6/22 η πρόβλεψη έχει ως εξής:

α. Η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Εύβοια, η Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

β. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα επηρεαστεί πρόσκαιρα η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία, η Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) και η ανατολική Πελοπόννησος.

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με έγγραφό της στους εμπλεκόμενους φορείς ζήτησε αυξημένη ετοιμότητα και μέγιστη προσοχή των φορέων Πολιτικής Προστασίας κατά το 24ωρο της Παρασκευής 10-06-2022, λόγω της έντασης καιρικών φαινομένων και το ενδεχόμενο πλημμυρών στη Δυτική Στερεά και τη Β.Δ. Πελοπόννησο.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

PreviousNext