Τροχοί & TIR

Η ουγγρική Waberer πήρε τον πρώτο ηλεκτρικό τράκτορα DAF

Η ουγγρική μεταφορική Waberer με στόλο 2.500 φορτηγών έκανε ακόμη ένα βήμα στην ηλεκτροκίνηση παραλαμβάνοντας τον πρώτο 100% ηλεκτρικό τράκτορα, ένα DAF CF που προς το παρόν θα αποτελεί τη ναυαρχίδα
Παρασκευή 10/06/2022 - 11:25
Κοινοποίηση στα Social Media

Η ουγγρική μεταφορική Waberer με στόλο 2.500 φορτηγών έκανε ακόμη ένα βήμα στην ηλεκτροκίνηση παραλαμβάνοντας τον πρώτο 100% ηλεκτρικό τράκτορα, ένα DAF CF που προς το παρόν θα αποτελεί τη ναυαρχίδα του «στολίσκου» των φορτηγών εναλλακτικών καυσίμων που διαθέτει.

Ο μικρός αυτός «στολίσκος» αποτελείται ακόμα από ένα ηλεκτρικό Volvo FL για εσωτερικές μεταφορές με εμβέλεια 240 χιλιομέτρων με πλήρες φορτίο, έναν ηλεκτρικό τράκτορα Renault και δύο τράκτορες Volvo με κινητήρα LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο).

Το νέο απόκτημα DAF CF με μικτό βάρος συρμού 37 τόνους μπορεί να πραγματοποιεί μεταφορές μέχρι 500 χιλιόμετρα την ημέρα με μια ή δύο γρήγορες συμπληρωματικές φορτίσεις -μετά την πλήρη φόρτιση στη διάρκεια της νύχτας. Μια γρήγορη φόρτιση επιτυγχάνεται σε 75 λεπτά της ώρα σε φορτιστή με παροχή ρεύματος 250 kW/400 A.

Η χωρητικότητα του πακέτου των μπαταριών είναι 315 kWh και ο ηλεκτροκινητήρας παρέχει συνεχή ισχύ 210 kW (285 HP) και στιγμιαία 240 kW (327 HP). Κατά την πέδηση, ο ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί ως γεννήτρια ρεύματος και την ενέργεια αυτή την αποθηκεύει στις μπαταρίες.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η Waberer έχει ξεκινήσει πρόγραμμα αντικατάστασης 400 φορτηγών διεθνών μεταφορών και 1.300 φορτηγών εσωτερικών μεταφορών. Το ποιο θα είναι το καύσιμο των νέων φορτηγών θα εξαρτηθεί από τις επιδόσεις των οχημάτων και τις συγκριτικές μελέτες κόστους που πραγματοποιεί ο διαχειριστής του στόλου.

PreviousNext