Τροχοί & TIR

ΕΟΠΥΥ: Νέο σύστημα logistics για τη διανομή Φαρμάκων Υψηλού Κόστους

Ποιο είναι το αντικείμενο και ο σκοπός της σύμβασης.
Τετάρτη 04/09/2024 - 09:54
Κοινοποίηση στα Social Media
.

Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. διακηρύσσει Ηλεκτρονικό Ανοικτό Διεθνή Διαγωνισμό για την "Παροχή Υπηρεσιών Logistics (3PL) για το έργο διακίνησης φαρμάκων υψηλού κόστους".

Αντικείμενο της σύμβασης είναι o σχεδιασμός και η λειτουργία του συστήματος logistics διανομής φαρμάκων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει:

  • Αποστολή κατ’ οίκον στους ασθενείς
  • Αποστολή στα 63 σημεία διανομής
  • Αποστολή στα 4 φαρμακεία ειδικού καθεστώτος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. 
  • Μεταφορά φαρμάκων μεταξύ των 35 φαρμακείων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (εφόσον απαιτηθεί)
  • Ενδεχόμενες επιστροφές και ανακλήσεις των ανωτέρω

Η αποστολή θα γίνεται από το κέντρο διανομής του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στην εγκατάσταση του φαρμακείου του Ρέντη, η οποία θα σχεδιαστεί, διαμορφωθεί και στελεχωθεί κατάλληλα για τον σκοπό αυτό. Δυνητικά και ανάλογα με το στόχο του έργου και τις ανάγκες του κυκλώματος logistics, το έργο μπορεί να υποστηριχθεί από εγκαταστάσεις του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στον Εύοσμο, την Πάτρα και την Κρήτη.

Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνονται το σύνολο των φαρμάκων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που πρέπει να μεταφέρονται υπό ελεγχόμενες συνθήκες (θερμοκρασίας, προστασία από ακτινοβολία, κ.λπ.), σύμφωνα με τις απαιτήσεις διαχείρισης φαρμάκων όπως αυτές δίνονται από τις φαρμακευτικές εταιρίες.

Σκοπός του έργου

Σκοπός του έργου είναι η αναδιοργάνωση του κυκλώματος λειτουργίας των logistics του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., μέσω του οποίου ο οργανισμός επιδιώκει τα εξής:

  • Ενίσχυση και ευρεία εφαρμογή του συστήματος διανομής κατ’ οίκον
  • Κεντρικοποιημένη διαχείριση των συνταγών που αφορούν τα 63 σημεία διανομής των φαρμάκων και τα 4 φαρμακεία ειδικού καθεστώτος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τον πλήρη έλεγχο του μέγιστο βαθμού εξυπηρέτησης των Δικαιούχων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.,
  • Καθορισμός και διασφάλιση τήρησης των ορθών πρακτικών διανομής σε όλους τους εναλλακτικούς τρόπους διανομής των φαρμάκων και από όλους τους εμπλεκόμενους και συνεργάτες
  • Μείωση της γραφειοκρατίας

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 8.862.040,96 ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%, εκτιμώμενη αξία συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ: 10.990.170,84 ευρώ.

Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε δύο (2) έτη από την υπογραφή της.

Η σύμβαση θα ανατεθεί με το κριτήριο της πλέον συμφέρουσας από οικονομική άποψη προσφοράς, βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας-τιμής.

PreviousNext