Τροχοί & TIR

Επανέρχεται για τα φορτηγά το τέλος LEVY στην Αγγλία

Επανέρχεται το περιβαλλοντικό τέλος Levy για όλα τα φορτηγά άνω των 12 τόνων που θα κυκλοφορούν στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου από την 1η Αυγούστου 2023. Το HGV levy, δηλαδή το τέλος levy για
Πέμπτη 08/06/2023 - 12:08
Κοινοποίηση στα Social Media

Επανέρχεται το περιβαλλοντικό τέλος Levy για όλα τα φορτηγά άνω των 12 τόνων που θα κυκλοφορούν στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου από την 1η Αυγούστου 2023.

Το HGV levy, δηλαδή το τέλος levy για βαρέα φορτηγά, καθιερώθηκε το 2012, αλλά τέθηκε σε αναστολή λόγω της πανδημίας Covid-19 και τώρα επανέρχεται.

Το levy ισχύει τόσο για τα βρετανικά όσο και τα ξένα φορτηγά και οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να κάνουν εγγραφή και να προπληρώσουν το τέλος αυτό μέσω πιστωτικών καρτών ή μέσω καρτών φουλαρίσματος ή μέσω PayPal μπαίνοντας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gov.uk/hgv-levy.

Το κόστος του Levy είναι ανάλογο της χρονικής διάρκειας που το όχημα θα κυκλοφορεί, ανάλογο του βάρους του φορτηγού/ συρμού και ανάλογο της κατηγορίας ρύπων. Η κατηγορία euro ρύπων διαχωρίζεται σε euro 6 και σε euro 5 και παλαιότερα στη βάση των δύο παρακάτω πινάκων (τα ποσά σε λίρες Αγγλίας).

Να σημειωθεί ότι το τέλος προπληρώνεται. Φορτηγό που δεν έχει προπληρώσει το Levy, πληρώνει πρόστιμο.

PreviousNext