Τροχοί & TIR

Επέκταση πρατηρίων υδρογόνου και συνεργασίες κορυφαίων εταιρειών

Επένδυση ύψους 110 εκ. ευρώ ανακοίνωσε η εταιρεία Η2 Mobility Deutschland και αφορά στην επέκταση των πρατηρίων ανεφοδιασμού των υδρογονοκίνητων φορτηγών εντός της Γερμανίας. Η παραπάνω επένδυση υπο
Δευτέρα 04/04/2022 - 09:48
Κοινοποίηση στα Social Media

Επένδυση ύψους 110 εκ. ευρώ ανακοίνωσε η εταιρεία Η2 Mobility Deutschland και αφορά στην επέκταση των πρατηρίων ανεφοδιασμού των υδρογονοκίνητων φορτηγών εντός της Γερμανίας.

Η παραπάνω επένδυση υποστηρίζεται από τη Daimler Trucks, η οποία έχει ξεκινήσει τη σειρά φορτηγών Mercedes-Benz GenH2 με κινητήρα υδρογόνου. Ήδη ένα πρωτότυπο φορτηγό 40 τόνων πραγματοποιεί δοκιμές απόδοσης μεταφέροντας προϊόντα μεταξύ γερμανικών πόλεων.Καθώς η υδρογονοκίνηση μαζί με την ηλεκτροκίνηση αποτελούν τις δύο βασικές επιλογές της Daimler Trucks για παραγωγή βαρέων οχημάτων μηδενικών ρύπων μέχρι το 2039, ο γερμανικός όμιλος βρίσκεται σε στάδιο συζητήσεων με κορυφαίες εταιρείες, όπως η Linde, η OMV, η Shell, η TotalEnergies και η Iveco, με στόχο τη σχεδίαση από κοινού ενός προγράμματος ανάπτυξης ενός πλήρους δικτύου πρατηρίων υδρογόνου στους αυτοκινητόδρομους της Γερμανίας, Αυστρίας, Γαλλίας, Ιταλίας κ.α. χωρών της Ευρώπης.

Παράλληλα, σε τροχιά υλοποίησης βρίσκεται η συνεργασία της Daimler Trucks με τον όμιλο Volvo Trucks για την από κοινού ανάπτυξη και κατασκευή κυψελών καυσίμου για φορτηγά υδρογόνου. Για τον σκοπό αυτό -υπενθυμίζουμε- οι δύο όμιλοι έχουν ιδρύσει ήδη από το 2021 την κοινοπραξία Cellcentric. Ένα εργοστάσιο μαζικής κατασκευής κυψελών καυσίμου για φορτηγά υδρογόνου θα είναι το πρώτο μεγάλο βήμα αυτής της γερμανοσουηδικής κοινοπραξίας.

PreviousNext