Τροχοί & TIR

Επενδυτικό ενδιαφέρον για το Επιχειρηματικό Πάρκο Κοζάνης 

Έντονο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από εταιρείες για εγκατάσταση στο επιχειρηματικό πάρκο Κοζάνης τα εγκαίνια του οποίου έγιναν χθες από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, τον αναπληρωτ
Παρασκευή 09/09/2022 - 12:05
Κοινοποίηση στα Social Media
Μιχαήλ Παπαδόπουλος
Μιχαήλ Παπαδόπουλος

Έντονο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από εταιρείες για εγκατάσταση στο επιχειρηματικό πάρκο Κοζάνης τα εγκαίνια του οποίου έγιναν χθες από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, τον αναπληρωτή Υπουργό Νίκο Παπαθανασίου και τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών για τις μεταφορές Μιχάλη Παπαδόπουλο.



Όπως έγινε γνωστό 300 περίπου στρέμματα έχουν δεσμευθεί από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και όλα δείχνουν πως είναι θέμα χρόνου να εκδηλωθεί η ζήτηση και για τα υπόλοιπα 400 στρέμματα του Πάρκου, το οποίο έχει συνολική έκταση 700 στρέμματα.



Έμμεσα θα προκύψει όφελος και για τις μεταφορικές εταιρείες που έχουν έδρα στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας καθώς είναι γνωστό ότι οι βιομηχανικές περιοχές και τα επιχειρηματικά πάρκα παράγουν σημαντικό μεταφορικό έργο.



Στην ομιλία του κατά τα εγκαίνια του Πάρκου ο Υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στον νόμο για τα επιχειρηματικά πάρκα που είναι σε διαβούλευση και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή στα τέλη Σεπτεμβρίου. «Είμαστε μια φιλική χώρα προς τις επενδύσεις», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης τονίζοντας πως το 2022 θα είναι χρόνια ρεκόρ για τις επενδύσεις σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία.



Στη σημασία της επόμενης ημέρας αλλά και στην επίσπευση της απολιγνιτοποίησης αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος ενώ η γενική γραμματέας Ενέργειας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε πως η ύπαρξη επιχειρηματικών πάρκων ενισχύει το επιχειρείν.



Η αναβάθμιση των επιχειρηματικών πάρκων παίζει καταλυτικό αναπτυξιακό ρόλο επισήμανε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς (μεγαλομετόχου της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ), Γιώργου Χατζηνικολάου, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου (έτερος μέτοχος της ΒΙΠΕ) Γρηγόρης Δημητριάδης έκανε αναφορά στη συμβολή του Επιχειρηματικού Πάρκου Κοζάνης στη μείωση της ανεργίας.

PreviousNext