Τροχοί & TIR

Επετειακό XF για τα 90 χρόνια της DAF

H DAF Trucks παρουσιάζει τη σπέσιαλ έκδοση «90th Anniversary Edition» του νέου XF, γιορτάζοντας τα 90 χρόνια από τότε που ο Hub van Doorne ίδρυσε την ολλανδική εταιρεία. Το αυτοκίνητο θα κατασκευαστ
Σάββατο 10/02/2018 - 17:42
Κοινοποίηση στα Social Media

H DAF Trucks παρουσιάζει τη σπέσιαλ έκδοση «90th Anniversary Edition» του νέου XF, γιορτάζοντας τα 90 χρόνια από τότε που ο Hub van Doorne ίδρυσε την ολλανδική εταιρεία. Το αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί μόλις σε 250 μονάδες και για να τονιστεί η μοναδικότητά του διαθέτει την καμπίνα Super Space Cab και την κορυφαία εκδοχή των 530 ίππων του κινητήρα MX-13 της PACCAR.

Η επετειακή έκδοση θα είναι διαθέσιμη στην ευρωπαϊκή αγορά ως 4x2 τράκτορας (FT). Προσφέρονται τρεις μεταλλικές βαφές, οι Anniversary Black, Rouge Flamme και Jamaica Blue. Τη διαφορετικότητα του πράγματος τονίζουν οι μπλε ή κόκκινες ρίγες της γρίλιας, αλλά και το χειροποίητο ιστορικό λογότυπο της DAF. Το κάθε φορτηγό είναι αριθμημένο, με τη σχετική ένδειξη να φιλοξενείται στο φωτιζόμενο πάνελ που είναι ορατό μόλις ανοίξει η πόρτα, αλλά και στο εσωτερικό του οχήματος.

Στην καμπίνα που στηρίζεται στην έκδοση Exclusive, συναντάμε εκ νέου το ιστορικό λογότυπο, αλλά και δερμάτινες επενδύσεις στα καθίσματα, στα πάνελ των θυρών, στα υποβραχιόνια και στο τιμόνι. Στις προσφερόμενες ανέσεις περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ο κλιματισμός, το σύστημα ψύξης κατά τη στάθμευση, το σύστημα τηλεφώνου TruckPhone, ο φούρνος μικροκυμάτων, το ψυγείο οδηγού που είναι τοποθετημένο κάτω από την κουκέτα και το σύστημα νυχτερινού κλειδώματος DAF Night Lock.

Ο εξοπλισμός του DAF XF 90th Anniversary Edition περιλαμβάνει ακόμα φώτα τεχνολογίας LED, προβολείς ομίχλης που στρίβουν, εκτροπέα αέρα οροφής, πλευρικές ποδιές, ζάντες αλουμινίου Alcoa κ.α. Επιπλέον, ο κάθε ιδιοκτήτης θα λάβει ως δώρο ένα πολυτελές αριθμημένο σετ, που περιλαμβάνει δερμάτινη τσάντα, μπουφάν, στυλό DAF Waterman, δερμάτινη θήκη καρτών και ένα σκίτσο του οχήματος υπογεγραμμένο από τον αρχισχεδιαστή της εταιρείας, Bart van Lotringen.

Οι πωλήσεις της DAF για το 2017

Η DAF είχε το 2017 ένα μερίδιο της τάξης του 15,3% (15,5% το 2016) στην ευρωπαϊκή αγορά βαρέων φορτηγών (16+ τόνους), ενώ στη μεσαία κατηγορία (6-16 τόνους) βελτίωσε ελαφρώς τη θέση της, ανεβάζοντας το μερίδιό της στο 10,5% (10,1% το 2016). Ρεκόρ σημείωσε η ολλανδική εταιρεία εκτός Ε.Ε. πουλώντας πάνω από 9.000 οχήματα (5.171 μονάδες το 2016). Το ίδιο πέτυχαν και οι κινητήρες PACCAR με 4.500 πωλήσεις παγκοσμίως.

PreviousNext