Τροχοί & TIR

Επιδότηση 50.000 ευρώ για μετατροπή φορτηγού ή λεωφορείου σε ηλεκτρικό. Επιδοτείται επίσης η αγορά ή ενοικίαση

Έκπληξη από τη Γαλλία. Το υπουργείο για την Οικολογική Μετάβαση (Ministere De La Transition Ecologique) ανακοίνωσε την επιδότηση με το ποσό των 50.000 ευρώ για τη μετατροπή πετρελαιοκίνητου φορτηγού
Τρίτη 10/05/2022 - 12:38
Κοινοποίηση στα Social Media

Έκπληξη από τη Γαλλία. Το υπουργείο για την Οικολογική Μετάβαση (Ministere De La Transition Ecologique) ανακοίνωσε την επιδότηση με το ποσό των 50.000 ευρώ για τη μετατροπή πετρελαιοκίνητου φορτηγού ή λεωφορείου σε ηλεκτρικό ή σε υδρογόνου μηδενικών ρύπων.

Η επιδότηση αφορά φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ιδιοκτήτες φορτηγών κατηγορίας Ν2 και Ν3, δηλαδή μικτού βάρους 3,5 μέχρι 12 τόνους, καθώς και άνω των 12 τόνων και ιδιοκτήτη λεωφορείων κατηγορίας Μ2 και Μ3, δηλαδή άνω των 9 θέσεων και μέχρι 5 τόνους και λεωφορεία άνω των 5 τόνων μικτού βάρους.

Συγκεκριμένα, η επιδότηση καλύπτει το 40% του κόστους μετατροπής και έως συνολικά 50.000 € ανά όχημα κάθε εταιρείας.

Επιπλέον, ενισχύεται με 50.000€ η αγορά ή η ενοικίαση (για περίοδο τουλάχιστον δύο ετών) νέου ηλεκτρικού ή/και υδρογόνου φορτηγού, λεωφορείου ή πούλμαν.

Το πρόγραμμα επιχορήγησης, γνωστό ως «retro-fit bonus» είχε ήδη εφαρμοστεί για ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, αλλά τώρα έχει επεκταθεί και στα φορτηγά.

Ακόμα, έχει ανακοινωθεί και πρόγραμμα δανείου με μηδενικό επιτόκιο για την αγορά μικρών ηλεκτρικών φορτηγών με τιμή πώλησης μέχρι τα 60.000 ευρώ.

Επιπλέον, σχετικές πληροφορίες του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR αναφέρουν ότι το ποσό της ενίσχυσης ορίζεται στο 40% του κόστους κτήσης, συμπεριλαμβανομένων όλων των φόρων, προσαυξημένο κατά περίπτωση με το κόστος της μπαταρίας εάν μισθωθεί, αλλά πάντα εντός του ορίου των 50.000 €.

PreviousNext