Τροχοί & TIR

Παράταση 6 μηνών για την αντικατάσταση ταξί με άλλα 6-9 θέσεων

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, έκανε δεκτό το αίτημα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γ. Χατζημάρκου, για 6μηνη παράταση στην προθεσμία των ιδιοκτητών ταξί για την προμή
Τρίτη 10/05/2022 - 11:58
Κοινοποίηση στα Social Media

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, έκανε δεκτό το αίτημα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γ. Χατζημάρκου, για 6μηνη παράταση στην προθεσμία των ιδιοκτητών ταξί για την προμήθεια των νέων οχημάτων, λόγω της αδυναμίας της αυτοκινητοβιομηχανίας να ανταποκριθεί στη ζήτηση.

Το αίτημα της παράτασης υποβλήθηκε λόγω της λήξης στις 12 Μαΐου 2022 της προθεσμίας που έχουν στη διάθεσή τους οι ιδιοκτήτες  ταξί με έδρα εντός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την αντικατάσταση ΕΔΧ ΤΑΞΙ αυτοκινήτων, με επιβατικά οχήματα έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων, να υποβάλουν τη σχετική αίτηση.

Ο Περιφερειάρχης έθεσε υπόψιν του Υφυπουργού το αίτημα των ιδιοκτητών ταξί να δοθεί παράταση στο διάστημα των 6 μηνών από την ημέρα υπογραφής της σχετικής άδειας, που τους δίνει ο νόμος για να θέσουν τα οχήματά τους σε κυκλοφορία.

Η παράταση του διαστήματος αυτού κρίνεται επιβεβλημένη λόγω της αδυναμίας της αυτοκινητοβιομηχανίας να καλύψει τη ζήτηση νέων οχημάτων. Για τον λόγο αυτό ο Περιφερειάρχης ζήτησε από τον Υφυπουργό να δοθεί παράταση 6 μηνών, επιπλέον του αρχικού διαστήματος, δηλαδή οι ιδιοκτήτες ταξί να έχουν περιθώριο 12 μηνών για να προμηθευτούν τα πολυθέσια οχήματα και να τα θέσουν σε κυκλοφορία.

Ο υφυπουργός, Μιχάλης Παπαδόπουλος, συμφώνησε άμεσα με τον Περιφερειάρχη, εκτιμώντας ότι το αίτημα είναι απολύτως δίκαιο, λόγω της γενικότερης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η αυτοκινητοβιομηχανία διεθνώς. Όπως ειπώθηκε κατά τη συνάντηση (φωτό), η 6μηνη παράταση, πέραν της αρχικής προθεσμίας, θα αποτυπωθεί και νομοθετικά με την ολοκλήρωση των εγκρίσεων των νέων, πολυθέσιων, ταξί.

PreviousNext