Τροχοί & TIR

Έργα υποδομών και μεταφορών στη Θεσσαλονίκη

Στην κυκλοφορία δόθηκαν τα πρώτα 5 χλμ. του τμήματος «Θέρμη- Γαλάτιστα», του οδικού άξονα «Θεσσαλονίκη – Πολύγυρος», παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, και του Υφυπουργού
Τετάρτη 08/12/2021 - 12:19
Κοινοποίηση στα Social Media

Στην κυκλοφορία δόθηκαν τα πρώτα 5 χλμ. του τμήματος «Θέρμη- Γαλάτιστα», του οδικού άξονα «Θεσσαλονίκη – Πολύγυρος», παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, και του Υφυπουργού Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη.

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στους συγκεκριμένους στόχους της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τη Θεσσαλονίκη:

«Πρώτον η Θεσσαλονίκη, η οποία ήταν μία πόλη, που όλοι αναγνωρίζουμε, από όποιο χώρο και εάν υπηρετούμε, ότι είχε μείνει πολύ πίσω στον τομέα των υποδομών, να μπει μπροστά και να είναι πρωταγωνίστρια στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Να μπει επιτέλους αυτός ο τόπος, αυτή η γη, η μακεδονική γη, σε αναπτυξιακή πορεία.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το επόμενο διάστημα θα παρέμβει στην Κεντρική Μακεδονία με έργα οδικής ασφάλειας της τάξεως των 64 εκατομμυρίων ευρώ, προαναγγέλλοντας ότι μέσα στον Ιανουάριο θα υπάρχει προσωρινός ανάδοχος για το FlyOver, ενώ όσον αφορά στο Μετρό Θεσσαλονίκης δήλωσε: «Η πόλη θα αλλάξει και η νίκη θα είναι με τους πολλούς και με την αλήθεια των πράξεων».

Ανέφερε επίσης ότι:

  • Προκηρύχθηκε η σιδηροδρομική σύνδεση για το λιμάνι και τον Προαστιακό της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

  • Λύθηκε το θέμα της οδικής σύνδεσης με τον 6ο προβλήτα.

  • Τις επόμενες ημέρες περνά από τη διυπουργική ο άξονας Θεσσαλονίκης - Έδεσσας.

  • Τον Ιούνιο τελειώνει η Ποτίδαια.

  • Έρχεται τις επόμενες ημέρες ο διαγωνισμός για την οδική σύνδεση του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Φιλύρου.

  • Εντός του 2022 θα υπάρχει ανάδοχος για το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

  • Προχωρά ο διαγωνισμός για το ΣΔΙΤ των 17 σχολείων.

PreviousNext