Τροχοί & TIR

Εργαστήριο ελέγχου μπαταριών από τη Scania

Ένα νέο ιδιόκτητο, μεγάλης έκτασης εργαστήριο ελέγχου μπαταριών και κυψελών καυσίμων εγκαινίασε η Scania προσβλέποντας στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στα αμέσως επόμενα χρόνια. Το εργαστήριο απλών
Δευτέρα 20/06/2022 - 13:48
Κοινοποίηση στα Social Media

Ένα νέο ιδιόκτητο, μεγάλης έκτασης εργαστήριο ελέγχου μπαταριών και κυψελών καυσίμων εγκαινίασε η Scania προσβλέποντας στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στα αμέσως επόμενα χρόνια.

Το εργαστήριο απλώνεται σε στεγασμένο χώρο 1.000 τ.μ. και φέρει ειδικό, σύγχρονο εξοπλισμό με διάφορα όργανα μετρήσεων, χημικών αναλύσεων κ.α., με σκοπό να ελέγχονται και να επιβεβαιώνονται βασικές λειτουργίες των μπαταριών, όπως η μέγιστη χωρητικότητα, διακύμανση απόδοσης ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, ωφέλιμη εμβέλεια που μπορούν να δώσουν σε ένα όχημα, η σωστή λειτουργία όλων των στοιχείων μιας μπαταρίας, τυχόν υστέρηση ορισμένων στοιχείων κ.α.

Επιπλέον, το εργαστήριο θα είναι σε θέση να προβλέπει τον υπολειπόμενο χρόνο λειτουργίας των μπαταριών.

Με τα παραπάνω, η Scania θα αποκτήσει την τεχνογνωσία των μπαταριών, θα μπορεί να προσδιορίσει τον κύκλο της ζωής τους και να παρέχει πληροφορίες στους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών φορτηγών σχετικά με την κατάσταση των μπαταριών τους.

PreviousNext