Τροχοί & TIR

Mini ηλεκτρικά λεωφορεία για τη Λιβαδειά

Για την εκτέλεση συγκοινωνίας στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Λιβαδειάς ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας αποφάσισε την προμήθεια δύο μικρών ηλεκτρικών λεωφορείων. Ο ελάχιστος αριθμός μεταφερόμενων
Δευτέρα 20/06/2022 - 15:13
Κοινοποίηση στα Social Media

Για την εκτέλεση συγκοινωνίας στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Λιβαδειάς ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας αποφάσισε την προμήθεια δύο μικρών ηλεκτρικών λεωφορείων.

Ο ελάχιστος αριθμός μεταφερόμενων επιβατών ορίζεται στα 19 άτομα με μια επιπλέον θέση για ΑμΕΑ. Στις προδιαγραφές ορίζεται ότι το κάθε λεωφορείο θα είναι νέας κατασκευής, αστικού λεωφορειακού τύπου, κατηγορίας Μ2, κατάλληλα σχεδιασμένο και κατασκευασμένο για τη μεταφορά καθήμενων και όρθιων επιβατών, ενιαίας αυτοφερόμενης κατασκευής (monocoque) και όχι μετασκευής, μονώροφο, με ηλεκτροκινητήρα έλξης, με χαμηλό δάπεδο, και χωρίς σκαλοπάτια στην πόρτα εισόδου-εξόδου των επιβατών κατά τα προβλεπόμενα στον κανονισμό UN/ECE R107.

Η δημόσια δαπάνη της πράξης που προτείνεται για εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται σε 499.999,99 €.

Ηλεκτρικά λεωφορεία έχουν ήδη προμηθευτεί αρκετοί δήμοι της χώρας και τις μέρες αυτές είναι σε εξέλιξη διαγωνισμός για την προμήθεια 25 Minibus για γραμμές στο κέντρο της Αθήνας.

PreviousNext