Ήταν και είναι δύσκολο λόγω απαγορεύσεων το πέρασμα του Brenner για τα φορτηγά, θα γίνει ακόμη δυσκολότερο από 1-1-2021, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR.

Όπως είναι γνωστό, μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς (31-12-2020) παραμένουν σε ισχύ οι απαγορεύσεις στον αυτοκινητόδρομο Α12 προς Τιρόλλο, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα από το 6ο χιλιόμετρο (κοντά στο Langkampfen) μέχρι το 90ο  (στο Zirl) για όλα τα φορτηγά πάνω από 7.5 τόνους, όπως και οι απαγορεύσεις κατά τα σαββατοκύριακα τους μήνες από Νοέμβριο μέχρι Απρίλιο, αλλά με την εξαίρεση των φορτηγών euro 6.

Αυτό αλλάζει από 1-1-2021 και περιορίζονται οι εξαιρέσεις για νυχτερινή κυκλοφορία, μόνο για φορτηγά euro 6 και μόνο αν:

-Μεταφέρουν ευαλλοίωτα νωπά προϊόντα και με την προϋπόθεση ότι έχουν διάρκεια ζωής ολίγον  μόνο ημερών 

- Μεταφέρουν εφημερίδες ή περιοδικά.

-Ιατροφαρμακευτικό υλικό μόνο πρώτης ανάγκης

-Μεταφέρουν ζώντα ζώα

-Μεταφέρουν υλικά για τον κατασκευαστικό τομέα, μόνο αν αφορούν επισκευή-συντήρηση των αυτοκινητόδρομων Α12 και Α13 ή την σιδηροδρομική γραμμή Μονάχου – Βερόνας ή τα τούνελ αυτής της σιδηροδρομικής γραμμής.

-Αν είναι οχήματα ανύψωσης/μεταφοράς ακινητοποιημένων οχημάτων (recovery).

-Αν εκτελούν δρομολόγιο συνδυασμένης μεταφοράς και μόνο προς τα σιδηροδρομικά τέρμιναλ Hall railway terminal και Worgl railway terminal και αυτό να αποδεικνύεται από τα έγγραφα που θα έχει μαζί του ο οδηγός.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα περιλαμβάνονται σε σχετική διάταξη του Τιρόλλο που αναμένεται να εκδοθεί σύντομα.