Τροχοί & TIR

Daimler – Volvo: Σε εξέλιξη η κοινοπραξία - έκπληξη!

Τη δεσμευτική συμφωνία δημιουργίας μιας κοινοπραξίας για την εξέλιξη, παραγωγή και εμπορία συστημάτων κυψελών καυσίμων για βαρέα φορτηγά και άλλες χρήσεις, υπέγραψαν πρόσφατα οι επικεφαλής των εταιρ
Παρασκευή 11/12/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Τη δεσμευτική συμφωνία δημιουργίας μιας κοινοπραξίας για την εξέλιξη, παραγωγή και εμπορία συστημάτων κυψελών καυσίμων για βαρέα φορτηγά και άλλες χρήσεις, υπέγραψαν πρόσφατα οι επικεφαλής των εταιρειών Daimler Truck AG και Volvo Group.

Το παραπάνω αποτελεί το δεύτερο βήμα της συμφωνίας, η οποία ανακοινώθηκε -κάνοντας παγκόσμια αίσθηση- νωρίτερα φέτος. Οι δύο όμιλοι θα έχουν ίσο (50/50) μερίδιο στην κοινοπραξία, η οποία φιλοδοξεί να καταστεί η ηγέτιδα παγκόσμια δύναμη στην υδρογονοκίνηση. Σε αυτό το πλαίσιο, σχεδιάζεται -μεταξύ άλλων- η κατασκευή ενός διπλού συστήματος κυψελών καυσίμου συνεχούς ισχύος 300 kW (408 ίππων) για τα βαρέα φορτηγά των δύο ομίλων, οι οποίοι θέλουν να παράγουν σχετικά συστήματα και για άλλες εφαρμογές εκτός αυτοκινητοβιομηχανίας. Για αυτό, άλλωστε, η Daimler Trucks συμφώνησε πρόσφατα να κατασκευάζει από κοινού με την Rolls-Royce, γεννήτριες κυψελών καυσίμου για εγκαταστάσεις ζωτικής σημασίας, όπως κέντρα δεδομένων.

Σημειώνεται, πως το οριστικό κλείσιμο της συναλλαγής αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, καθώς εκκρεμεί ακόμα ο έλεγχος συγχωνεύσεων από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές ανταγωνισμού, καθώς και άλλες απαραίτητες εγκρίσεις. Περιττό είναι, ίσως, να αναφερθεί, πως οι δύο εταιρείες θα συνεργάζονται στην υδρογονοκίνηση, αλλά θα παραμείνουν ανταγωνιστές σε όλους τους υπόλοιπους τομείς που δραστηριοποιούνται, όπως τουλάχιστον τονίζουν οι επικεφαλής των δύο ομίλων.

PreviousNext