Τροχοί & TIR

Έρχονται πέντε θωρακισμένα HUMMER για ενίσχυση των συνόρων

Πέντε θωρακισμένα οχήματα DAVID HUMMER 4x4 συνολικής αξίας 1.079.999 ευρώ αποκτά η Ελληνική Αστυνομία με σκοπό την ενίσχυση των ανατολικών μας συνόρων. Τα οχήματα έρχονται μέσα στις επόμενες ημέρες
Παρασκευή 13/05/2022 - 12:28
Κοινοποίηση στα Social Media

Πέντε θωρακισμένα οχήματα DAVID HUMMER 4x4 συνολικής αξίας 1.079.999 ευρώ αποκτά η Ελληνική Αστυνομία με σκοπό την ενίσχυση των ανατολικών μας συνόρων.

Τα οχήματα έρχονται μέσα στις επόμενες ημέρες προερχόμενα από την κατασκευάστρια εταιρεία που είναι η ισραηλινή Shladot Ltd, ενώ το παραπάνω κόστος θα καταβληθεί κατά 100% από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα Hummer, η φήμη των οποίων εκτοξεύτηκε στα ύψη στη διάρκεια του πολέμου των Η.Π.Α. στη Μέση Ανατολή, έχουν ειδική θωράκιση περιμετρικά, στα παράθυρα, στο καπό, στην οροφή και κυρίως στο πάτωμα, όπου η θωράκιση πρέπει να αντέχει στην έκρηξη μέχρι δύο χειροβομβίδων.

Προστασία έχουν, επίσης, η δεξαμενή καυσίμου, η μπαταρία, ο εγκέφαλος κ.α.

Ειδικό θα είναι και το σύστημα αναρτήσεων και πέδησης για οδήγηση σε ασφάλτινο ή χωμάτινο (εκτός δρόμου - off road) οδόστρωμα, το οποίο θα υποστηρίζει επαρκώς το συνολικό βάρος του οχήματος (συμπεριλαμβανομένης και της θωράκισής του). Μια ακόμη ενδιαφέρουσα τεχνική προδιαγραφή των οχημάτων είναι η δυνατότητά τους να κινηθούν με σκασμένα ελαστικά τουλάχιστον για 40 χιλιόμετρα και με ταχύτητα 70 χλμ./ ώρα.

Το όχημα μπορεί να μεταφέρει μέχρι 5 άτομα (με τον οδηγό), τα οποία έχουν στη διάθεσή τους αυτόματο σύστημα κλιματισμού και διάφορα προστατευτικά εφόδια.

PreviousNext