Τροχοί & TIR

Ετοιμοπόλεμο ΜΑΝ 8x8 με εκσκαφέα

Ένα εντυπωσιακό «εργαλείο» παρουσίασε ο κλάδος των στρατιωτικών οχημάτων της ΜΑΝ (Rheinmetall MAN Military Vehicles). Το φορτηγό φέρει στο σασί του έναν εκσκαφέα κατασκευής CSM (Σλοβακία) και απευθύ
Τετάρτη 09/03/2022 - 14:06
Κοινοποίηση στα Social Media

Ένα εντυπωσιακό «εργαλείο» παρουσίασε ο κλάδος των στρατιωτικών οχημάτων της ΜΑΝ (Rheinmetall MAN Military Vehicles).

Το φορτηγό φέρει στο σασί του έναν εκσκαφέα κατασκευής CSM (Σλοβακία) και απευθύνεται στις Ένοπλες Δυνάμεις του ΝΑΤΟ και ιδιαίτερα στο Μηχανικό του κάθε Στρατού.

Το φορτηγό είναι 4άξονο 8x8, βάρους 28 τόνων, με κινητήρα ΜΑΝ D2676 540HP, ικανό να αναπτύξει ταχύτητα 90 χλμ./ώρα, να διέλθει από νερό βάθους 1,5 μέτρου και να περάσει από επικλινή εδάφη μέχρι και 60%.

Ο εκσκαφέας εδράζεται πάνω στους δύο πίσω άξονες του φορτηγού με το βάρος της τσάπας να πέφτει μπροστά, ενώ το βάρος της μπούμας μοιράζεται μπρος-πίσω. Πίσω από τη θωρακισμένη καμπίνα του πληρώματος υπάρχει μεταλλική ντουλάπα που καλύπτει τα υδραυλικά και πάνω στην οροφή της ακουμπά η τσάπα, όπου και ασφαλίζει στη διάρκεια της πορείας.

Ο εκσκαφέας διαθέτει τηλεσκοπική μπούμα 14,60 μέτρων, περιστρεφόμενη κατά 360ο. Ενδιαφέρον στοιχείο αποτελεί η δυνατότητα αντικατάστασης της τσάπας με γάντζο ανύψωσης στην άκρη της μπούμας. Στην περίπτωση αυτή, η ανυψωτική ικανότητα του μηχανήματος φτάνει τους 7,5 τόνους.

Η καμπίνα του χειριστή του εκσκαφέα καλύπτει τις προδιαγραφές προστασίας STANAG και διαθέτει σύστημα αερισμού.

PreviousNext