Τροχοί & TIR

Europe: Φορτηγό υδρογόνου με εμβέλεια 700 χιλιόμετρα

Tο προσεχές φθινόπωρο η ολλανδική εταιρεία Zepp Solutions φιλοδοξεί να παρουσιάσει έναν τράκτορα υδρογόνου με εμβέλεια 700 χιλιομέτρων έλκοντας επικαθήμενο 13,6 μέτρων και στο μικτό βάρος των 42 τόν
Πέμπτη 09/02/2023 - 10:10
Κοινοποίηση στα Social Media
Europe: Φορτηγό υδρογόνου με εμβέλεια 700 χιλιόμετρα

Tο προσεχές φθινόπωρο η ολλανδική εταιρεία Zepp Solutions φιλοδοξεί να παρουσιάσει έναν τράκτορα υδρογόνου με εμβέλεια 700 χιλιομέτρων έλκοντας επικαθήμενο 13,6 μέτρων και στο μικτό βάρος των 42 τόνων.


O τράκτορας θα φέρει την ονομασία Europe υποδηλώνοντας, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, ότι θα είναι κατάλληλος για τις συνήθεις μεταφορές προϊόντων στην Ευρώπη και ότι θα πληροί τις τεχνικές απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Tο σύστημα των ενεργειακών κυψελών θα είναι ένα ενιαίο κουτί βάρους 350 κιλών με την ονομασία X150 και θα περιλαμβάνει επίσης όλα τα εξαρτήματα για τη μετατροπή του υδρογόνου σε ηλεκτρικό ρεύμα υψηλής τάσης, τη συσκευή ελέγχου της θερμοκρασίας κ.α.


Ο τράκτορας εμβέλειας 700χλμ θα διαθέτει μπουκάλες αποθήκευσης υδρογόνου 50 κιλών υπό πίεση 350 bar. Αυτή η ποσότητα υδρογόνου όταν μετατραπεί σε ηλεκτρική ενέργεια μέσω των ενεργειακών κυψελών (fuel cells) παρέχει συνολική χωρητικότητα 900 kWh.


Υπενθυμίζουμε ότι η παραπάνω τεχνολογία είναι μηδενικών ρύπων και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία χρηματοδοτεί προγράμματα δημιουργίας δικτύου πρατηρίων υδρογόνου σε επιλεγμένους ΣΕΑ για το φουλάρισμα βαρέων φορτηγών και λεωφορείων υδρογόνου.
 

PreviousNext