Τροχοί & TIR

Εξαίρεση των ταξί για τη διασύνδεση των ταμειακών με την ΑΑΔΕ

Με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ (Α1098/2022) καθορίστηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές (πρωτόκολλο επικοινωνίας) και οι λοιπές λειτουργίες, για τη διασύνδεση μεταξύ Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών
Παρασκευή 23/09/2022 - 12:35
Κοινοποίηση στα Social Media

Με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ (Α1098/2022) καθορίστηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές (πρωτόκολλο επικοινωνίας) και οι λοιπές λειτουργίες, για τη διασύνδεση μεταξύ Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών και EFT/POS τερματικών.

Πρόκειται για ένα Πρωτόκολλο διασύνδεσης συστημάτων έκδοσης στοιχείων λιανικής πώλησης και τερματικών αποδοχής καρτών πληρωμών (EFT POS). Ορίζεται ότι τα EFT POS που εφαρμόζουν το παρόν πρωτόκολλο, δεν επιτρέπεται να λειτουργούν αυτόνομα για χρεωστικές συναλλαγές, δηλαδή για πληρωμές με κάρτα. Ειδικότερα, δεν επιτρέπεται να εισάγεται με πληκτρολόγηση, το ποσό πληρωμής στην περίπτωση χρεωστικών συναλλαγών.

Εξαιρούνται τα ταξί

Ωστόσο, στην ίδια απόφαση ορίζεται ότι:

Δεν εφαρμόζεται το παρόν πρωτόκολλο σε EFT POS, αν η επιχείρηση δεν έχει υποχρέωση χρήσης ΦΗΜ και δεν χρησιμοποιεί ΦΗΜ. Επιτρέπεται, επίσης, η διεκπεραίωση συναλλαγών στο EFT POS χωρίς σύνδεση ΦΗΜ, σε πρατήρια καυσίμων ή ταξί, όπου ο ΦΗΜ καθοδηγείται από αντλία καυσίμου ή ταξίμετρο αντίστοιχα. Στις περιπτώσεις αυτές, δεν εφαρμόζεται το παρόν πρωτόκολλο.

PreviousNext