Τροχοί & TIR

Εξέλιξη για το εμπορευματικό κέντρο Κοζάνης

Ο ρόλος των City Logistics και η μελέτη δημιουργίας εμπορευματικού κέντρου στον νομό Κοζάνης ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση Αντιπροσωπείας του Ελληνικού Επιμελητηριακού Επιχειρηματικού
Παρασκευή 02/09/2022 - 10:08
Κοινοποίηση στα Social Media

Ο ρόλος των City Logistics και η μελέτη δημιουργίας εμπορευματικού κέντρου στον νομό Κοζάνης ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση Αντιπροσωπείας του Ελληνικού Επιμελητηριακού Επιχειρηματικού Συνδέσμου Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ) με τον Δήμαρχο Κοζάνης, κ. Λάζαρο Μαλούτα, και με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κοζάνης, κ. Ιωάννη Μητλιάγκα. Εκ μέρους του Ε.Ε.ΣΥ.Μ παρέστησαν οι κ.κ. Μιχάλης Αδαμαντιάδης, Πρόεδρος, Απόστολος Κενανίδης, Πρόεδρος ΟΦΑΕ & Β’ Αντιπρόεδρος Ε.Ε.ΣΥ.Μ, και ο Σπύρος Ζαφείρης, Επιχειρηματίας Μεταφορών, Μέλος του Ε.Ε.ΣΥ.Μ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε ο ρόλος των Αστικών Εμπορευματικών Μεταφορών (City logistics) και η ιδιαίτερη σημασία τους στην πορεία για την κλιματική ουδετερότητα, καθώς και τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος στις πόλεις και αναλύθηκε ο αναπτυξιακός τους ρόλος στον σύγχρονο τρόπο ζωής των πόλεων, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, καθώς και στην ομαλή λειτουργία των πόλεων. Οι εκπρόσωποι του Ε.Ε.ΣΥ.Μ ενημέρωσαν τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου για τις μέχρι σήμερα προσπάθειες που έχουν γίνει για το θέμα στο πλαίσιο συντονισμένης κινητοποίησης των εμπλεκόμενων κομβικών φορέων της χώρας και τα μέχρι σήμερα αποτελέσματά τους, και τους προσκάλεσαν να συμμετάσχουν ενεργά στις δράσεις που θα ακολουθήσουν.

Επιπλέον, οι δύο πλευρές συζήτησαν για τη μελέτη σκοπιμότητας - βιωσιμότητας του Εμπορευματικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας στον νομό Κοζάνης, την οποία είχε εκπονήσει προ εικοσαετίας ο Ε.Ε.ΣΥ.Μ, με στόχο την επικαιροποίηση της μελέτης και τη δρομολόγηση της υλοποίησής του. Έπειτα από αναλυτική συζήτηση, αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα για την από κοινού υλοποίηση και των δύο αυτών στόχων.

PreviousNext