Επιπλέον ενίσχυση με το ποσό των 5.000 ευρώ ανά φορτηγό ΔΧ ζητάει ο πρόεδρος του ΠΣΧΕΜ Πέτρος Σκουλικίδης από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης κρίνοντας πως δεν αρκεί το γεγονός ότι ο κλάδος περιλαμβάνεται στους πληττόμενους ΚΑΔ.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του προς τους συναρμόδιους υπουργούς ο πρόεδρος του ΠΣΧΕΜ αναφέρει:

"Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

   Ο Κλάδος των Ιδιοκτητών Φορτηγών Δ.Χ. όπως γνωρίζετε στη διάρκεια της 10ετούς κρίσης της οικονομίας, εκτός από τον μηδενισμό της αξίας της περιουσίας του, αντιμετώπισε και μείωση των εισοδημάτων του σε ποσοστό άνω του 50%, λόγω της μείωσης του μεταφορικού έργου και δυστυχώς πριν προλάβουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα η πανδημία του κορωνοϊού έστειλε τον κλάδο στην εντατική, αφού το μεταφορικό έργο μειώθηκε σε ποσοστό άνω του 70%.

    Το υπόλοιπο 20 έως 30% του μεταφορικού έργου που απέμεινε, οι μεταφορείς το εκτελούν με πολύ μεγάλο ρίσκο να προσβληθούν από COVID-19, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό σε χώρες υψηλού κινδύνου για να τροφοδοτήσουν με πλήρη επάρκεια αγαθών τη χώρα μας. Γι’ αυτό ο Ελληνικός λαός εκτός από τους υγειονομικούς επιβραβεύει για την προσφορά τους και τους Έλληνες μεταφορείς οι οποίοι όμως εάν δεν ενισχυθούν  οικονομικά από το κράτος δε θα μπορέσουν να συνεχίσουν το μεταφορικό τους έργο.

   Βεβαίως το κράτος σε πρώτη φάση αναγνώρισε το πρόβλημα και συμπεριέλαβε τον ΚΑΔ στους πληττώμενους κλάδους, όμως αυτό είναι προσωρινή λύση και δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα.

   Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να υπάρξει επιβίωση των μεταφορικών επιχειρήσεων, επιβάλλεται το κράτος να τις ενισχύσει οικονομικά  με 5.000 ευρώ τουλάχιστον ανά αυτοκίνητο (για πάγια και ανελαστικά έξοδα), γιατί διαφορετικά ο ήδη καθημαγμένος κλάδος των οδικών εμπορευματικών μεταφορών Φ.Δ.Χ. θα οδηγηθεί στη χρεωκοπία.