Τροχοί & TIR

Ευκολότερη η είσοδος οδηγών φορτηγών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ποιοι περιορισμοί παραμένουν

Οδηγοί φορτηγών που εισέρχονται από την Ευρώπη στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν χρειάζεται να έχουν συμπληρωμένη τη φόρμα PLF (Passenger Locator Form) ούτε απαιτείται να επιδείξουν αρνητικά τεστ Covid-19. Α
Τρίτη 02/11/2021 - 15:01
Κοινοποίηση στα Social Media

Οδηγοί φορτηγών που εισέρχονται από την Ευρώπη στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν χρειάζεται να έχουν συμπληρωμένη τη φόρμα PLF (Passenger Locator Form) ούτε απαιτείται να επιδείξουν αρνητικά τεστ Covid-19.

Αν ο οδηγός είναι πλήρως εμβολιασμένος δεν χρειάζεται να παραμείνει εντός της καμπίνας ή να τεθεί σε καραντίνα.

Όμως, αν πρόκειται να παραμείνει στην Αγγλία για περισσότερο από δύο ημέρες, τότε θα χρειαστεί να υποβληθεί σε τεστ τη δεύτερη ημέρα της παραμονής του ή την προηγούμενη ημέρα. Αν ταξιδεύει καθημερινά προς το Η. Β., τότε θα πρέπει να υποβάλλεται σε τεστ μια φορά κάθε τρεις ημέρες.

Αν ο οδηγός του φορτηγού δεν είναι πλήρως εμβολιασμένος, τότε θα πρέπει να παραμένει εντός της καμπίνας και να μην έρχεται στη διάρκεια εργασιών φορτοεκφόρτωσης. Τέλος, αν είναι ανεμβολίαστος και πρόκειται να μείνει για περισσότερες από δύο ημέρες θα πρέπει να υποβάλλεται σε τεστ κατά τη δεύτερη ημέρα, μεταξύ της 3ης και της 5ης ημέρας και μεταξύ της 6ης και 8ης ημέρας.

PreviousNext