Τροχοί & TIR

Ευκολότερο το TIR για μεταφορές μεταξύ Ευρώπης και Η. Β.

Η Πολωνική Ομοσπονδία Οδικών Μεταφορών (ZMPD) πρόβαλε στα ειδικά μέσα ενημέρωσης μια μεταφορά φαρμακευτικών προϊόντων από την Πολωνία στο Ηνωμένο Βασίλειο με δελτίο TIR και με τους κανόνες του TIR,
Τρίτη 09/02/2021 - 17:02
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Πολωνική Ομοσπονδία Οδικών Μεταφορών (ZMPD) πρόβαλε στα ειδικά μέσα ενημέρωσης μια μεταφορά φαρμακευτικών προϊόντων από την Πολωνία στο Ηνωμένο Βασίλειο με δελτίο TIR και με τους κανόνες του TIR, τονίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο οι μεταφορικές θα γλιτώσουν από τις καθυστερήσεις στα λιμάνια και τα τελωνεία θα έχουν να διαχειριστούν λιγότερο όγκο δουλειάς.

«Πίσω προς το μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος της πολωνικής μεταφορικής εταιρείας δείχνοντας το καρνέ TIR και τη γνωστή πινακίδα TIR στο πίσω μέρος της νταλίκας.

Τη συγκεκριμένη μεταφορά υποστήριξε και η βρετανική ομοσπονδία οδικών μεταφορών (Road Haulage Association – RHA), τονίζοντας ότι το TIR είναι  πιο απλή, εύκολη και οικονομική μεταφορά εφικτή και υλοποιήσιμη απ’ όλους τους εμπλεκόμενους, όπως διαμεταφορείς, logisticians, αποστολείς εμπορευμάτων κ.α. και ότι μεταφορές με το καθεστώς TIR θα λειτουργούν πιο ομαλά και αποτελεσματικά στα σύνορα Ευρώπης και Η. Β.

Στο θέμα παρενέβη και ο Γ. Γ. της IRU, Umberto de Pretto υποστηρίζοντας θερμά το καθεστώς TIR.

«Για δεκαετίες το TIR δουλεύει αποτελεσματικά στις διασυνοριακές μεταφορές σε όλο τον κόσμο και μπορεί να κάνει τη διαφορά για τις εταιρείες που ταλαιπωρούνται με τα τελωνεία των συνόρων Ευρώπης και Η. Β.», είπε ο Umberto de Pretto.

PreviousNext