Τροχοί & TIR

ΦΙΧ με 10 στην κρύπτη

Αλλοδαπός διακινητής με ΦΙΧ συνελήφθη το πρωί στην παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου. Στην καρότσα του φορτηγού είχε διασκευάσει μια κρύπτη
Δευτέρα 20/06/2022 - 10:51
Κοινοποίηση στα Social Media

Αλλοδαπός διακινητής με ΦΙΧ συνελήφθη το πρωί στην παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου. Στην καρότσα του φορτηγού είχε διασκευάσει μια κρύπτη μέσα στην οποία εντοπίστηκαν στοιβαγμένοι δέκα αλλοδαποί, μη νόμιμοι μετανάστες όπως λέγονται, οι οποίοι απέτυχαν να προωθηθούν στην Ευρώπη αν και είχαν "χρυσοπληρώσει" τον διακινητή.

Ο τελευταίος που οδηγούσε το συγκεκριμένο φορτηγό προσπάθησε να μεταφέρει τους αλλοδαπούς μέσα σε κρύπτη με το ίδιο "κατασκευαστικό λάθος", δηλαδή με τον χώρο να βρίσκεται πίσω από τον τοίχο στο βάθος της καρότσας, αλλά ένα έμπειρο μάτι αστυνομικού εύκολα θα μπορούσε να διακρίνει ότι το εσωτερικό της καρότσας ήταν μικρότερο από το εξωτερικό μήκος. Να σημειωθεί, επίσης, ότι η κρύπτη έδινε συνέχεια και σε άλλο χώρο κάτω από την καρότσα.

Ο διακινητής οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.

PreviousNext