Τροχοί & TIR

Φ.Ι.Χ. μετέφερε απαγορευμένο ψυκτικό υγρό

Μεγάλη ποσότητα ψυκτικού υγρού, η κυκλοφορία του οποίου απαγορεύεται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε σε φορτηγό στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Αθηνών, ενώ συνελήφθησαν δύο α
Παρασκευή 19/06/2020 - 14:35
Κοινοποίηση στα Social Media

Μεγάλη ποσότητα ψυκτικού υγρού, η κυκλοφορία του οποίου απαγορεύεται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε σε φορτηγό στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Αθηνών, ενώ συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Το περιστατικό συνέβη στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αθηνών.

Σύμφωνα με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί, κατόπιν αξιοποίησης πληροφορίας για το φορτίο εντόπισαν στο παραπάνω σημείο σταθμευμένο το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ως οδηγός ο ένας εκ των συλληφθέντων.

Μετά από έρευνα που έγινε στο όχημα, βρέθηκαν στην καρότσα αυτού, κρυμμένες πίσω από τελάρα, 263 φιάλες συγκεκριμένων τύπων ψυκτικού υγρού φρέον, συνολικού βάρους 3 τόνων και 439,1 κιλών, η κυκλοφορία των οποίων απαγορεύεται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, στο ίδιο σημείο εντοπίστηκε σταθμευμένο και έτερο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο δεύτερος αλλοδαπός, ο οποίος όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είχε οργανώσει και συντονίσει τη μεταφορά του απαγορευμένου υγρού.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

263 φιάλες με ψυκτικό υγρό φρέον, συνολικού βάρους 3 τόνων και 439,1 κιλών, δύο Ι.Χ. Φορτηγά αυτοκίνητα, το χρηματικό ποσό των 5.600 ευρώ και τέσσερα  κινητά τηλέφωνα.

PreviousNext