Τροχοί & TIR

Ford: Πορεία για την κυριαρχία στα ηλεκτρικά

Η Ford μόλις ανακοίνωσε σημαντικά βήματα προς ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον στην Ευρώπη, στο πλαίσιο του οποίου η εταιρεία μετασχηματίζεται ουσιαστικά εκ θεμελίων, προσφέροντας μία νέα γενιά επτά, αμι
Τρίτη 15/03/2022 - 12:18
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Ford μόλις ανακοίνωσε σημαντικά βήματα προς ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον στην Ευρώπη, στο πλαίσιο του οποίου η εταιρεία μετασχηματίζεται ουσιαστικά εκ θεμελίων, προσφέροντας μία νέα γενιά επτά, αμιγώς ηλεκτρικών, πλήρως συνδεδεμένων επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων van μέχρι το 2024.

Η παρουσίαση του οδικού χάρτης της εταιρείας έρχεται σε συνέχεια των πρόσφατων ανακοινώσεων για τη δημιουργία μιας νέας, παγκόσμιας επιχειρηματικής μονάδας, με την ονομασία Ford Model e, που θα επικεντρωθεί στη σχεδίαση, την παραγωγή και τη διανομή ηλεκτρικών και συνδεδεμένων οχημάτων. Μαζί με τη Ford Pro, η οποία επικεντρώνεται στα επαγγελματικά οχήματα της Ford, αυτές οι δύο επιχειρηματικές μονάδες, λένε τα στελέχη της Ford, θα καθορίσουν το μέλλον της Ford στην Ευρώπη. Η μονάδα που θα ασχολείται με τα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα ονομάζεται Ford Blue. 

«Χαίρομαι που βλέπω τον ρυθμό της αλλαγής στην Ευρώπη – προκαλώντας ολόκληρη τη βιομηχανία μας να κατασκευάζει καλύτερα, πιο καθαρά και πιο ψηφιακά οχήματα. Η Ford τα δίνει όλα και κινείται ταχύτατα προκειμένου να ικανοποιήσει τη ζήτηση στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Jim Farley, πρόεδρος & CEO της Ford. «Γι’ αυτό δημιουργήσαμε τη Ford Model e – η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να κινηθούμε με την ταχύτητα μιας start-up εταιρείας για να δημιουργήσουμε αυτοκίνητα που προσφέρουν απόλαυση και συνδεδεμένες υπηρεσίες μοναδικές στη Ford και τα οποία παράγονται με τα υψηλά πρότυπα  κατασκευής και ασφάλειας της Ford». 

Επτά νέα ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2024



Μετά την επιτυχημένη ευρωπαϊκή παρουσίαση της νέας Mustang Mach-E το 2021 και της Mustang Mach-E GT φέτος, καθώς και το επικείμενο λανσάρισμα του E-Transit το επόμενο τρίμηνο, η Ford αποκάλυψε σήμερα τα πλάνα της για επτά αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα που θα πλαισιώσουν την οικογένεια της μάρκας στην Ευρώπη – τρία νέα επιβατικά και τέσσερα νέα επαγγελματικά μοντέλα. 

Ανεβάζοντας τη Ford για μία ακόμα φορά στην 1η θέση του πίνακα πωλήσεων επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη, η γκάμα του εμβληματικού Transit θα περιλαμβάνει τέσσερα νέα ηλεκτρικά μοντέλα – το νέο Transit Custom van ενός τόνου και το πολυχρηστικό Tourneo Custom το 2023, καθώς και την επόμενη γενιά του μικρότερου Transit Courier van και του πολυχρηστικού Tourneo Courier το 2024.

  



Νέα κοινοπραξία στοχεύει να αυξήσει την παραγωγή μπαταριών στην Ευρώπη 



Για την υποστήριξη των φιλόδοξων σχεδίων εξηλεκτρισμού οχημάτων της Ford, οι εταιρείες Ford, SK On Co., Ltd. και Koç Holding υπέγραψαν ένα μη δεσμευτικό Μνημόνιο Συνεργασίας (MOU) για μία νέα κορυφαία στον κλάδο κοινοπραξία στην Τουρκία. Εφόσον οριστικοποιηθεί η τελική συμφωνία, οι τρεις εταίροι σχεδιάζουν να δημιουργήσουν μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις παραγωγής μπαταριών για EV στην ευρύτερη Ευρωπαϊκή περιοχή.

Η έδρα της κοινοπραξίας θα βρίσκεται κοντά στην Άγκυρα και θα κατασκευάζει κυψέλες NMC υψηλής περιεκτικότητας σε νικέλιο για συναρμολόγηση σε μονάδες συστοιχίας μπαταριών. Η παραγωγή πρόκειται να ξεκινήσει περί τα μέσα της δεκαετίας με ετήσια δυναμικότητα από 30 έως 45 γιγαβατώρες.

Στη Ford Otosan «περνάει» το εργοστάσιο στην Κραϊόβα

Το νέο Transit Courier και το Tourneo Courier, θα κατασκευάζονται επίσης στην Κραϊόβα από το 2023, με τις αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις να αναμένονται το 2024. Προκειμένου να ενισχύσει την ικανότητα παραγωγής των ηλεκτρικών και επαγγελματικών οχημάτων, η Ford ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι η Ford Otosan θα αναλάβει την ιδιοκτησία  του εργοστασίου και των δραστηριοτήτων παραγωγής της Κραϊόβα, κάτι το οποίο υπόκειται σε διαδικασίες έγκρισης και διαβούλευσης. Η Ford Otosan, μία κοινοπραξία μεταξύ της Ford Motor Company και της Koç Holding, είναι μία από τις μακροβιότερες και πιο επιτυχημένες του είδους στην παγκόσμια βιομηχανία αυτοκινήτου. Περισσότερες πληροφορίες για τη νέα στρατηγική της Ford στο επόμενο τεύχος του T&T. 

 

PreviousNext