Τροχοί & TIR

Ford: Πρώτη στην Ευρώπη για 8η συνεχή χρονιά

Τα επαγγελματικά οχήματα της Ford ήταν ο ηγέτης στις πωλήσεις επαγγελματικών van και pickup οχημάτων στην Ευρώπη το 2022, αυξάνοντας το μερίδιό της σε σχέση με την περασμένη χρονιά σε 11 αγορές, ανά
Τετάρτη 18/01/2023 - 13:09
Κοινοποίηση στα Social Media

Τα επαγγελματικά οχήματα της Ford ήταν ο ηγέτης στις πωλήσεις επαγγελματικών van και pickup οχημάτων στην Ευρώπη το 2022, αυξάνοντας το μερίδιό της σε σχέση με την περασμένη χρονιά σε 11 αγορές, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα.

Ειδικότερα, η Ford Pro, ο τομέας επαγγελματικών οχημάτων και υπηρεσιών της Ford, κατέγραψε το 2022 συνολικό μερίδιο αγοράς 15,0% – το υψηλότερο όλων των εποχών – αλλά και αύξηση του μεριδίου της σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά σε 11 χώρες: Μ. Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σουηδία και Τουρκία.

«Η επίτευξη ενός νέου ρεκόρ στην πρώτη θέση στην αγορά της Ευρώπης επί 8 συναπτά έτη καταδεικνύει πόσο πολύ οι πελάτες επαγγελματικών οχημάτων βασίζονται στα van και τα pickup της Ford για την απόδοση των επιχειρήσεών τους. Καθώς αναπτύσσουμε τη μοναδική μας πλατφόρμα λογισμικού, φόρτισης και υπηρεσιών σε όλη την Ευρώπη, είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι η Ford Pro θα παραμείνει ο αξιόπιστος συνεργάτης των πελατών μας όσον αφορά την παραγωγικότητα», δήλωσε ο Hans Schep, general manager, Ford Pro, Europe.

Την αιχμή του δόρατος για την επιτυχία αυτή αποτέλεσε το Ford Transit Custom, το οποίο πέρυσι ήταν και πάλι το van στην κατηγορία 1 τόνου με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη. Το Transit Custom ήταν επίσης το όχημα με τις υψηλότερες πωλήσεις συνολικά στη Μ. Βρετανία, όπου η Ford συνεχίζει να ηγείται για 57η συνεχή χρονιά. Η Ford Pro παρουσίασε πέρυσι το αμιγώς ηλεκτρικό E-Transit Custom, τον ηλεκτρικό διάδοχο του μοντέλου. 

Παράλληλα, η Ford Pro λανσάρισε το αμιγώς ηλεκτρικό E-Transit van, το οποίο ηγήθηκε των μηνιαίων πωλήσεων στην κατηγορία των ηλεκτρικών van 2 τόνων από τον περασμένο Ιούνιο και μετά. Η Ford Pro αποκάλυψε, επίσης, την ολοκληρωμένη πλατφόρμα λογισμικού, φόρτισης, συντήρησης και χρηματοδότησης, η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά προκειμένου να επιταχύνει την παραγωγικότητα και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων όλων των μεγεθών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Επίσης, το 2022, η εταιρεία παρουσίασε το ολοκαίνουργιο Ford Ranger, που ενίσχυσε την ηγετική θέση του μοντέλου στην κατηγορία και σηματοδότησε 8 συνεχή χρόνια ως το δημοφιλέστερο pick-up της Ευρώπης.

PreviousNext