Τροχοί & TIR

Φορολογικές ενημερώσεις από την ΑΑΔΕ στο κινητό σας

Από τον άλλο μήνα θα τεθεί σε λειτουργία η νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ που περιλαμβάνει την έγκαιρη προειδοποίηση των οφειλετών που κινδυνεύουν να χάσουν τις ρυθµίσεις τους, καθώς και για την παρακολούθησ
Κυριακή 13/08/2023 - 10:10
Κοινοποίηση στα Social Media
κινητό

Από τον άλλο μήνα θα τεθεί σε λειτουργία η νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ που περιλαμβάνει την έγκαιρη προειδοποίηση των οφειλετών που κινδυνεύουν να χάσουν τις ρυθµίσεις τους, καθώς και για την παρακολούθηση µέσω κινητού των υποχρεώσεων και των οφειλών τους στην εφορία.


Όπως αναφέρει το moneyreview.gr , µόλις ένας οφειλέτης δεν καταβάλει τη δόση του, θα ενηµερώνεται αυτόµατα µε µήνυµα για τις συνέπειες της καθυστέρησης, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής». Ετσι, αν βρίσκεται σε ρύθµιση και πλησιάζει η προθεσµία της επόµενης δόσης, θα ειδοποιείται ότι αν δεν εξοφλήσει ούτε και τη δεύτερη δόση θα βρεθεί εκτός ρύθµισης. 

Το ίδιο θα συµβαίνει αν κινδυνεύει να χάσει την προθεσµία υποβολής φορολογικής δήλωσης ή δήλωσης ΦΠΑ, αφού και σ’ αυτή την περίπτωση χάνεται η ρύθµιση. Μάλιστα, θα ενηµερώνεται και για τις συνέπειες αυτής της απώλειας της ρύθµισης: ότι, δηλαδή, θα καταστεί απαιτητό το σύνολο του ανεξόφλητου υπολοίπου της οφειλής του, προσαυξηµένο µε τόκους και ότι θα µπορούν να του επιβληθούν µέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως κατασχέσεις καταθέσεων, εισοδηµάτων και περιουσιακών στοιχείων.

 Επίσης, ότι θα χάσει τη δυνατότητα φορολογικής ενηµερότητας και της αναστολής των διαδικασιών άσκησης ποινικής δίωξης για µη καταβολή οφειλών στη φορολογική διοίκηση.

Φορολογικό Ημερολόγιο

Σε ό,τι αφορά την εφαρµογή στα κινητά τηλέφωνα, θα λειτουργεί ως φορολογικό ηµερολόγιο. Ετσι, θα λαµβάνουν οι φορολογούµενοι ενηµερώσεις για τις ηµεροµηνίες υποβολής της φορολογίας εισοδήµατος, ΕΝΦΙΑ, δήλωσης ΦΠΑ και τις προθεσµίες πληρωµής του φόρου και των δόσεων των ρυθµίσεων.

 Θα ειδοποιείται, µάλιστα, ο κάθε φορολογούµενος αν πλησιάζει η προθεσµία που τον αφορά και δεν έχει εκπληρώσει ακόµη την υποχρέωσή του. 

Έτσι, θα δώσει τη δυνατότητα στους φορολογουµένους να παρακολουθούν το φορολογικό προφίλ τους, τις οφειλές τους στην εφορία, να πληρώνουν µέσω κάρτας από το κινητό τους και να λαµβάνουν γενικές και προσωποποιηµένες ενηµερώσεις. Η νέα αυτή εφαρµογή θα είναι διαθέσιµη εντός του 2023.


Πηγή: moneyreview.gr

 

PreviousNext