Τροχοί & TIR

Φορτηγά και οδηγοί εκτός των νέων περιορισμών

Παραμένουν ελεύθερες οι χερσαίες διασυνοριακές διελεύσεις των φορτηγών σύμφωνα με τη νέα απόφαση που ισχύει από σήμερα, 22/02/21, και ώρα 6 το πρωί μέχρι και τις 8 Μαρτίου 2021 στις 6 το πρωί. Έτσι,
Δευτέρα 22/02/2021 - 10:39
Κοινοποίηση στα Social Media

Παραμένουν ελεύθερες οι χερσαίες διασυνοριακές διελεύσεις των φορτηγών σύμφωνα με τη νέα απόφαση που ισχύει από σήμερα, 22/02/21, και ώρα 6 το πρωί μέχρι και τις 8 Μαρτίου 2021 στις 6 το πρωί.

Έτσι, η διέλευση φορτηγών οχημάτων για τη μεταφορά εμπορευμάτων είναι δυνατή μέσω των συνοριακών σημείων ελέγχου Προμαχώνα, Κακαβιάς, Ευζώνων, Νυμφαίας, Ορμενίου, Κήπων και Εξοχής, χωρίς να απαιτείται η βεβαίωση αρνητικής διάγνωσης τω τελευταίων 72 ωρών πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Επίσης, εξαιρούνται της απαγόρευσης εισόδου στην Ελλάδα και οι οδηγοί φορτηγών τρίτων χωρών που μεταφέρουν εμπορεύματα.

Οι οδηγοί και γενικά οι εργαζόμενοι στις διεθνείς χερσαίες μεταφορές, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, οφείλουν μετά από την είσοδό τους στη χώρα μας «χωρίς υπαίτια καθυστέρηση, είτε να διέλθουν (transit), είτε να κατευθυνθούν στον προορισμό τους και στη συνέχεια να τεθούν σε προσωρινό περιορισμό για χρονικό διάστημα 7 ημερών.

Σε περίπτωση, όμως, που έχουν την υποχρέωση εκτέλεσης νέου διεθνούς δρομολογίου εντός των παραπάνω 7 ημερών, ο περιορισμός παύει να ισχύει.

PreviousNext