Τροχοί & TIR

Το FUSO eCanter ως τηλεχειριζόμενο απορριμματοφόρο

«eCanter SensorCollect» ονομάζεται το πρωτότυπο ηλεκτρικό απορριμματοφόρο που παρουσίασε πρόσφατα η FUSO στο πλαίσιο της εκδήλωσης «FUSO Future Innovation Lab», η οποία έλαβε χώρα στο αρχηγείο της θ
Τετάρτη 20/01/2021 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

«eCanter SensorCollect» ονομάζεται το πρωτότυπο ηλεκτρικό απορριμματοφόρο που παρουσίασε πρόσφατα η FUSO στο πλαίσιο της εκδήλωσης «FUSO Future Innovation Lab», η οποία έλαβε χώρα στο αρχηγείο της θυγατρικής εταιρείας της Daimler, στην πόλη Καβασάκι της Ιαπωνίας.

Το εν λόγω concept εύλογα στηρίζεται στο ηλεκτροκίνητο FUSO eCanter και βασική του καινοτομία αποτελεί το γεγονός, πως ο χειριστής του μπορεί να πραγματοποιεί τις βασικές λειτουργίες όντας έξω από το όχημα, μέσω ασύρματου HMI (Human Machine Interface). Το φορτηγό εξοπλίζεται με LiDAR, αισθητήρες υπερήχων και GPS υψηλής ακρίβειας, ώστε να εντοπίζει άτομα ή αντικείμενα που βρίσκονται κοντά του και να φέρνει εις πέρας με ασφάλεια τις εντολές που λαμβάνει. Αυτές οι εντολές περιλαμβάνουν την παρακολούθηση του χειριστή, τη διακοπή, την αποφυγή εμποδίων και την άμεση παύση εάν κάποιος έρχεται σε κοντινή απόσταση με το όχημα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στην ίδια εκδήλωση η εταιρεία παρουσίασε και το επίσης πρωτότυπο, Canter ATHENA, ένα σκληροτράχηλο διασωστικό όχημα που στηρίζεται στο τετρακίνητο Canter. Εξελίχθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Kokushikan και στα σχέδια των ανθρώπων της εταιρείας είναι να παραχθεί μελλοντικά. «Η δημιουργία καινοτομίας είναι ένας από τους κύριους πυλώνες της Έρευνας και της Ανάπτυξης στη FUSO, καθώς καθορίζει αποφασίζει τη μακροπρόθεσμη ηγετική θέση στην αγορά. Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε καινοτόμα προϊόντα για την αντιμετώπιση των αναγκών των πελατών και των κοινωνιών με τις προηγμένες τεχνολογίες μας», δήλωσε ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής Μηχανικής Προϊόντων της FUSO, Aydogan Cakmaz.

Το eCanter SensorCollect (αριστερά) και το Canter ATHENA (δεξιά).
PreviousNext