Τροχοί & TIR

Ηλεκτρικό 9θέσιο Toyota με αυτονομία 330 χλμ.

Τον προσεχή Μάρτιο θα εκκινήσει η εμπορική πορεία του νέου ηλεκτροκίνητου, 9θέσιου Toyota PROACE Verso Electric. Θα διατίθεται στις εκδόσεις μήκους Compact, Medium και Long, οι οποίες -με τα καθίσμα
από Παναγιώτης Εμμανουήλ | Πέμπτη 21/01/2021 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Τον προσεχή Μάρτιο θα εκκινήσει η εμπορική πορεία του νέου ηλεκτροκίνητου, 9θέσιου Toyota PROACE Verso Electric.

Θα διατίθεται στις εκδόσεις μήκους Compact, Medium και Long, οι οποίες -με τα καθίσματα σε πλήρη διάταξη- προσφέρουν μπαγκαζιέρα όγκου 280, 640 και 1.060 λίτρων, αντίστοιχα. Ένας τόνος είναι το ωφέλιμο φορτίο (όπως και η ελκτική ικανότητα με φρένα), ενώ αν ο υποψήφιος αγοραστής επιλέξει τις μικρές μπαταρίες, φτάνει στους 1,2 τόνους.

Σε ό,τι αφορά στην ηλεκτρική γραμμή κίνησης, αυτή αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει ισχύ 136 ίππων και ροπή 260 Nm, με την Toyota να προσφέρει τρεις λειτουργίες οδήγησης, τις Eco, Normal και Eco. Ο ηλεκτρικός κινητήρας τροφοδοτείται με ενέργεια από μπαταρίες χωρητικότητας 50 kWh ή 75 kWh, που προσδίδουν στο όχημα μέγιστη αυτονομία 230 χλμ. και 330 χλμ., αντίστοιχα (κύκλος WLTP). Οι μπαταρίες -που συνοδεύονται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χλμ.- φορτίζουν μέσω φορτιστή είτε 7,4 kW είτε 11 kW (προαιρετικά). Σε έναν ταχυφορτιστή ισχύος 100 kW, απαιτούνται 30 λεπτά για τις μικρές και 45 λεπτά για τις μεγάλες μπαταρίες.

Σημειώνεται, πως το νέο ηλεκτρικό Toyota προσφέρεται στις εκδόσεις εξοπλισμού Combi, Shuttle, Family και VIP, οι οποίες προσφέρουν -μεταξύ άλλων- σύστημα infotainment με οθόνη αφής 7 ιντσών και πλοήγηση, αυτόματο κλιματισμό, θερμαινόμενα καθίσματα, ηλεκτρικό χειρόφρενο, είσοδο χωρίς κλειδί και αυτόματα αναδιπλούμενους καθρέπτες. Το «παρών» δίνει και η δέσμη συστημάτων ασφαλείας «Toyota Safety Sense» που περιλαμβάνει τα συστήματα Pre-Collision System (PCS) με αναγνώριση πεζών, Cruise Control, Lane Departure Alert (LDA), Automatic High Beam (AHB) και Road Sign Assist (RSA), εμπρός-πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, κάμερα οπισθοπορείας 180ο και Blind Spot Monitor.

Ηλεκτρικά PROACE CITY Electric

Στο μεταξύ, η Toyota έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες πληροφορίες για τις ηλεκτρικές εκδόσεις των PROACE CITY (επαγγελματικό van) και PROACE CITY Verso (επιβατικό), οι οποίες θα λανσαριστούν εμπορικά το προσεχές φθινόπωρο στις εκδόσεις μήκους Compact και Long. Και εδώ συναντάμε τον ηλεκτρικό κινητήρα των 136 ίππων, όπως και τις μπαταρίες των 50kWh, αλλά και τον ίδιο ενσωματωμένο φορτιστή με το μεγαλύτερο PROACE Verso Electric.

Σημειώνεται, κλείνοντας, πως αυτή η ανακοίνωση της Toyota Professional, έρχεται σε συνέχεια της αντίστοιχης του Ομίλου PSA για τα δικά της μικρά βαν, των οποίων άλλωστε παραλλαγή αποτελεί το PROACE CITY. Λόγος γίνεται για τα Opel / Vauxhall Combo-e, Peugeot e-Partner και Citroën ë-Berlingo, τα οποία ομοίως θα λανσαριστούν τόσο σε επαγγελματικές όσο και σε ΙΧ εκδόσεις.

PreviousNext