Τροχοί & TIR

Γ. Πατούλης: Ηλεκτρονικός φάκελος για τον πολίτη-οδηγό

«Αταλάντευτη θέση της Περιφερειακής Αρχής είναι η καθιέρωση ατομικού ηλεκτρονικού φακέλου που θα ακολουθεί δια βίου τον πολίτη- οδηγό», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, μετά τη σύσ
Τρίτη 07/12/2021 - 13:23
Κοινοποίηση στα Social Media

«Αταλάντευτη θέση της Περιφερειακής Αρχής είναι η καθιέρωση ατομικού ηλεκτρονικού φακέλου που θα ακολουθεί δια βίου τον πολίτη- οδηγό», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, μετά τη σύσκεψη που είχε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών στον τομέα των μεταφορών συμβάλλει καταλυτικά στην απλούστευση διαδικασιών και την υπέρβαση γραφειοκρατικών εμποδίων, χωρίς την αυτοπρόσωπη παρουσία των πολιτών στις Υπηρεσίες Μεταφορών.

Στην κατεύθυνση αυτή, τόνισε ότι «έγιναν τα πρώτα σημαντικά βήματα με αφετηρία την ηλεκτρονική αντικατάσταση διπλωμάτων οδήγησης λόγω απώλειας, κλοπής ή φθοράς. Σήμερα τα συναρμόδια υπουργεία δρομολογούν την ηλεκτρονική ανανέωση ερασιτεχνικών και επαγγελματικών αδειών οδήγησης λόγω λήξης και την ηλεκτρονική χορήγηση αντιγράφων αδειών κυκλοφορίας οχημάτων και δικύκλων λόγω απώλειας, κλοπής ή φθοράς».

Ωστόσο, όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης, «απομένει να επιτευχθεί η υλοποίηση δύο καθοριστικής σημασίας παρεμβάσεων που έχουμε προτείνει, ώστε να πετύχουμε γρήγορη, αξιόπιστη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση, απαλλάσσοντας τους πολίτες από την ταλαιπωρία του γκισέ και τις Διευθύνσεις Μεταφορών από ένα ογκοδέστατο χαρτοβασίλειο πολλών δεκαετιών.

PreviousNext