Τροχοί & TIR

Γάλλοι οδηγοί φορτηγών απέκλεισαν 20 ΒΙΠΕ

Δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από χθες οι Γάλλοι οδηγοί φορτηγών προβαίνοντας σε αποκλεισμό 20 βιομηχανικών πάρκων στις πόλεις Lyon, Nantes, Paris, Lille, Marseille, Toulouse, Metz
Τετάρτη 29/06/2022 - 10:28
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

Δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από χθες οι Γάλλοι οδηγοί φορτηγών προβαίνοντας σε αποκλεισμό 20 βιομηχανικών πάρκων στις πόλεις Lyon, Nantes, Paris, Lille, Marseille, Toulouse, Metz και Bordeaux.

Ο αποκλεισμός, σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Parisien» υπήρξε πλήρης, χωρίς πρόσβαση για κανένα φορτηγό προς τις βιομηχανικές μονάδες, με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό χιλιάδων τόνων προϊόντων και πρώτων υλών.

Οι Γάλλοι οδηγοί φορτηγών διαμαρτύρονται προς την κυβέρνηση ζητώντας νέα κλαδική σύμβαση εργασίας με αυξήσεις αμοιβών 10% πάνω στην αύξηση που είχαν πετύχει πέρυσι τον Απρίλιο και με την οποία η αμοιβή των οδηγών είχε καθοριστεί στα 10,49 ευρώ/ ώρα.

«Πλέον, αυτή η αμοιβή έχει απομειωθεί εξαιτίας του πληθωρισμού που συνεχώς αυξάνει από τον περασμένο Μάρτιο, ανέφερε ο Thierry Douine, πρόεδρος της CFTC – Transports.

Επιπλέον, οι Γάλλοι οδηγοί ζητούν βελτίωση των συνθηκών εργασίας με κυριότερο αίτημα την κατάργηση κάθε εργασίας φορτοεκφόρτωσης στις ράμπες από τους οδηγούς των φορτηγών.

PreviousNext