Τροχοί & TIR

Γεμάτο λαθραία τσιγάρα. Ο οδηγός του φορτηγού πήδηξε τον φράκτη της εθνικής και διέφυγε τρέχοντας

Δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών, αλλά λίγο πιο πάνω άφησε το γεμάτο λαθραία φορτηγό του, πήδηξε την προστατευτική μπάρα και τον φράκτη και... μην τον είδατε. Όλα εκτυλίχθηκαν, όταν στο πλαίσι
Δευτέρα 10/04/2023 - 10:14
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: Ελληνική Αστυνομία
Φωτό: Ελληνική Αστυνομία

Δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών, αλλά λίγο πιο πάνω άφησε το γεμάτο λαθραία φορτηγό του, πήδηξε την προστατευτική μπάρα και τον φράκτη και... μην τον είδατε.

Όλα εκτυλίχθηκαν, όταν στο πλαίσιο διενέργειας κοινών ελέγχων του Β΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και κλιμακίου Υπουργείου Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή που πραγματοποιήθηκαν τις πρωινές ώρες στα διόδια Αφιδνών στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, εντοπίστηκε φορτηγό που μετέφερε λαθραία καπνικά προϊόντα.

Αρχικά, οι ανωτέρω αστυνομικοί κάλεσαν σε έλεγχο τον οδηγό του ανωτέρω φορτηγού, ωστόσο αυτός δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις και συνέχισε την πορεία του.

Μόλις, όμως, αντιλήφθηκε ότι το περιπολικό της Τροχαίας τον ακολουθεί, ακινητοποίησε σε κοντινή απόσταση το φορτηγό πήδηξε τις σιδερένιες μπάρες καθώς και τον προστατευτικό φράκτη (για τα ζώα) και έφυγε τρέχοντας, γλιτώνοντας προς το παρόν τη σύλληψη.

Το φορτηγό μεταφέρθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού που επιλήφθηκε προανακριτικά της υπόθεσης.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο φορτηγό, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 181.000 καπνικά προϊόντα διαφόρων μαρκών, τα οποία όπως διαπιστώθηκε δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία φόρου κατανάλωσης που πιστοποιεί την τήρηση της νόμιμης εμπορίας τους και της είσπραξης των φόρων από το Ελληνικό Δημόσιο.

Επίσης, το φορτηγό κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς προϊόντων εγκλήματος.

PreviousNext